Panowie ze specjalnej jednostki Serbskiej Żandarmerii Wojskowej postanowili przetestować swoich rekrutów do ich formacji i wjechali im z zaskoczenia na bazy szkoleniowe. Miłego oglądania!
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:34
Dobry film, ciekawa tematyka, cos czego nie znalazlbym gdzie indziej. Nawet wpasowuje sie w tematyke portalu. Bierz piwo i lec wkrotce na glowna.
A gdzie ćwiczenie gw🤬tów na Chorwatkach? I ćwiczenie mordowania cywilów? To chyba nie Serbowie na filmie
Chorwaci też zresztą swoje za uszami mają...
Chorwaci też zresztą swoje za uszami mają...
remi1982 na filmie gdzie widac kocenie w WP jest pokazana unitarka szkolenie wojskowe zaczyna sie własnie po niej .
Ale, kuźwa jazgot.
A przy okazji.
"Pies, który szczeka, nie gryzie".
A przy okazji.
"Pies, który szczeka, nie gryzie".
Aotearoa napisał/a:
I nie - nie jestę ekspertę... Po prostu byłem tam, zbierałem materiały i napisałem na ten temat pracę dyplomową![]()
Ja jutro bronię doktorat właśnie z tematu wojen po rozpadzie Jugosławii
Obie strony są siebie warte, a usprawiedliwianie serbskich zbrodni zemstą za działania ustaszy to głupota. Równie głupie jest usprawiedliwianie przez niektórych chorwackiej operacji "Oluja".
A co do ogromu zbrodni to obie strony są siebie warte. Dzisiaj nie wypomina się nic Chorwatom, co głównie zasługą jest amerykańskiej agencji PR zatrudnionej przez Chorwatów, głównym jej reprezentantem w tamtym czasie był bodajże Ruder Finn.
GhostRider32 napisał/a:
Ja jutro bronię doktorat właśnie z tematu wojen po rozpadzie JugosławiiUczelnia mi nawet sponsorowała urlop... To znaczy wyjazd naukowy do Chorwacji.
Obie strony są siebie warte, a usprawiedliwianie serbskich zbrodni zemstą za działania ustaszy to głupota. Równie głupie jest usprawiedliwianie przez niektórych chorwackiej operacji "Oluja".
A co do ogromu zbrodni to obie strony są siebie warte. Dzisiaj nie wypomina się nic Chorwatom, co głównie zasługą jest amerykańskiej agencji PR zatrudnionej przez Chorwatów, głównym jej reprezentantem w tamtym czasie był bodajże Ruder Finn.
Ja nie usprawiedliwiam Serbów - gdzie napisałem, że byli niewinni? To tak, jak nazywać UPA honorowymi wojownikami o wolność... Mam na myśli jedynie to, że Serbowie nie zapomnieli Chorwatom tego, co wyprawiali Ustasze i ta pamięć o cierpieniach ich rodzin po prostu dolała oliwy do ognia ( zresztą jak sam doskonale wiesz - animozje pomiędzy narodami zamieszkującymi Bałkany to zawiła sprawa) i pomimo czarnego PR-u, jaki im po wojnach w BiH, czy Kosowie zafundowała opinia publiczna, Serbowie nie są jedynymi winnymi tego, co się wtedy działo... Trzymam kciuki za doktorat
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie