Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:20
The Iceman- Film o Richardzie Kuklinskim
konto usunięte • 2013-08-17, 23:11
Jedna z lepszych scen filmu o naszej polskiej gwieździe mafijnego półświatka w USA, film polecam.

Sytuacja jest autentyczna, Kuklinski opowiadał o niej w swoich więziennych wywiadach z różnymi telewizjami.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-08-18, 17:54 4
@Splifcior tego wywiadu? Tu masz
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-18, 17:57 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
MisioIgliwiec 2013-08-18, 18:01
Może mi ktoś wytłumaczyć, czemu za zamordowanie 100 osób dostał dwa dożywocia, a nie karę śmierci?
Zgłoś
uszi 2013-08-18, 18:04 1
A to nie ten co go trzeba było w hitmanie kropnąć?
Zgłoś
demz 2013-08-18, 18:18
Dobre, aż sobie ściągnę. Dzięki. Piwko leci.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-18, 18:20 1
MisioIgliwiec napisał/a:

Może mi ktoś wytłumaczyć, czemu za zamordowanie 100 osób dostał dwa dożywocia, a nie karę śmierci?

W nie wszystkich stanach USA obowiązuje kara śmierci.
Zgłoś
NafazowanyKoleś 2013-08-18, 18:27 1
Miczok13 napisał/a:

Jedna z lepszych scen filmu o naszej polskiej gwieździe mafijnego półświatka

Ten tekst jest taki próżny.. Głupcze, dowiedz się zanim zaczniesz pleść.

Kuklinski nie był polakiem, w polsce nawet nie był i wątpię, by nawet o niej słyszał.

A jego śmierć prawdopodobnie nie była przypadkowa
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-18, 18:58
Richard Leonard Kuklinski ps. The Iceman (ur. 11 kwietnia 1935 w Jersey City, zm. 5 marca 2006 w Trenton) – amerykański gangster polskiego pochodzenia, płatny morderca dla rodziny Gambino. Szacuje się, że w ciągu 30 lat zamordował ponad 100 osób.

Polakiem nie był, ale miał polskie korzenie, jego rodzice byli jeszcze Polakami zdaję się. Zresztą to jego sprawa kim się czuł. Myślę że raczej Polakiem bo ożenił się z Polką.
Zgłoś
Dranzes 2013-08-18, 19:03
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-18, 19:29
Kneel before Zod!
...a nie, to nie ten film.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-18, 20:02
Polecam książkę o Kuklinskim o tej samej nazwie co film. Był to jeden z większych bestsellerów w kategorii horroru u hamerykańców i muszę przyznać że bardzo dobrze się ją czyta i jest ciekawie napisana ( forma powieści). Na pewno wielu sadolów znajdzie coś dla siebie bo książka jest przepełniona przemocą i przedstawia świat mafii dla której pracował bohater, jego dzieciństwo itp.
Ps. Wiedzieliście że niektóre z ofiar zostawiał związane w jaskini w lesie by szczury zjadły wszystko włącznie z kośćmi a całość nagrywał przez rozstawiona kamerę i po robocie pokazywał kontrahentowi...
A, i nienawidził pedofili.
Zgłoś
majkel_admwz 2013-08-18, 20:24
adsl napisał/a:

Polecam obejrzeć sobie wywiad z Ryśkiem, opowiada zresztą tam "o tej scenie".

podobny do mojego wujka
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-18, 21:43
Zgłoś
Pyro25 2013-08-18, 21:55
Nie słyszałem o tym filmie. Jednak po obejrzeniu tego fragmentu mam zamiar go obejrzeć
Zgłoś
n1troo 2013-08-18, 22:11
w tym filmie gra polka - Weronika Rosati
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem