Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cięcie sampli to bardzo prosta sprawa!

Ktoś z was, a wiem, że jest tu sporo ludzi lubiących TheProdigy rozpoznał wycięte loopy z innych popularnych kapel? Bo mi ... i potoczyła się pod szafę.

Domyślam się, że Liam Howlett mógł użyć do stworzenia tego utworu samplera Yamaha SU-700 (po prostu słychać w tym numerze taki sam procesor efektów) co nie jest takie łatwe jak ableton ale możliwe, gdyż używałem tego samplera.

Autor filmu: Jim Pavloff
Zgłoś
mrmleee 2013-01-08, 22:12 3
ten film jest starszy niz internet
Zgłoś
medowski 2013-01-08, 22:13
no ok ale powiedz mi w czym widzisz problem w wykorzystywaniu sampli ? przeciez po to one sa ...

owszem zgodze sie ze lepiej jest samemu tez stworzyc sample no ale nie dajmy sie zwariowac ;]
Zgłoś
maderfakermen 2013-01-08, 22:16 1
starszy nie starszy, nie ma go tu. nie widzę nic złego. po prostu jestem mile zaskoczony.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-08, 22:32 1
@mrmleee ja tego nie widziałem, więc c🤬j mnie to obchodzi co Ty tam bredzisz. Zresztą nie każdy pop🤬la całymi dniami na popuarnych stronkach szukając czego się da. Piwsko
Zgłoś
Echis 2013-01-08, 22:37 8
A jakieś debile mówią, że to muzyka z komputera i byle debil może to robić.

podpis użytkownika

"Jak powstają twoje posty?" - gdy mnie ktoś tak spyta
Zak🤬ię z laczka i poprawię z kopyta.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-08, 23:49
Taaaa, to jest przynajmniej muzyka, byle debil to moze zrobic Dubstepa= czyli gowno, przeciez kazdy moze sie wysrac
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-08, 23:51
Maderfakermen napisał/a:

Cięcie sampli to bardzo prosta sprawa!

Nie p🤬l, po siedzę przy tym troszkę.
Zgłoś
def1 2013-01-08, 23:51 4
no ale dojdź po samplach do muzyki skąd się wzięły i jakie efekty zostały dołożone, takie coś to mistrzostwo
Zgłoś
PaulBZWNGR 2013-01-09, 0:16
Miłe zaskoczenie
Zgłoś
Cysiek 2013-01-09, 0:20
Aż się k🤬a zachciało posłuchać dobrego TheProdigy. Darude robił podobnie co TP więc się nie oszukujmy, wiele tego było....
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-09, 0:29 5
Słucham przeróżnej muzyki jeśli chodzi o gatunki. Po prostu jak mi się jakaś nuta spodoba to ją ściągam (kupuję ).

Wk🤬iają mnie ludzie, którzy hejtują muzykę danego zespołu/artysty używając argumentów typu "XYZ to gówno i komercha". Bronią przy tym swoich ulubieńców jak jakiejś Częstochowy. Debile.

W muzyce każdy znajdzie coś dla siebie.
Oczywiście są wyjątki typu One Direction, PSY itp. które zamiast zdobywać popularność i miliony wyświetleń powinne zostać wbite na pal i spalaone

Za The Prodigy - piwo !

I szacun dla gościa ! W większości przypadków stworzenie kawałka na kompie wymaga więcej trudu niż na gitarkach,
Zgłoś
P(r)OLAND 2013-01-09, 0:35
O ja p🤬le i co ja mam teraz mysles o THE PRODIGY?

podpis użytkownika

Jedzenie pobudza myślenie.
Zgłoś
maderfakermen 2013-01-09, 0:44
maxvolumePL napisał/a:

Nie p🤬l, po siedzę przy tym troszkę.

To poczytaj trochę o samplingu, obróbce i masteringu, i nie p🤬l. Bo jak pomysł siedzi w głowie to sam mix, to już bajka.

P(r)OLAND napisał/a:

Że wszystkie numery bez wyjątku są zajebiste.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-09, 0:45
P(r)OLAND napisał/a:

nie "mysls" już...

Wracając do tematu, żeby to odtworzyć trzeba mieć porytą banie i c🤬j wie ile znać utworów
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie