Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Titanic nie zatonął
Konto usunięte • 2014-12-03, 13:43
Bardzo ciekawa teoria dotycząca zatonięcia tego słynnego statku. Nie będę spoilował, warto obejrzeć. Pod filmem szybkie przemyślenia.

Powiem szczerze, że tym filmem mnie kupili. Motyw bankrutującej firmy, ż🤬da który nią zarządza i profity z ubezpieczenia to wypisz wymaluj 9/11 i ubezpieczenie wież 6 tygodni przed "zamachem" na kwotę 3,2 mld dolarów przez, oczywiście, ż🤬da Larryego Silverstaina. Z ubezpieczenia po licznych procesach dostał 4,6 mld dolarów odszkodowania (walczył o 7 mld). Ponad MILIARD dolarów. Czysty profit.

ps. numery statków zgadzają się, titanic miał numer 401.

Głównym projektantem statku był wieloletni pracownik stoczni Harland & Wolff – Thomas A. Andrews, wspomagany przez inż. Eduarda Wildinga (konstruktor) i Alexandra Carlisle’a (architektura). Stępkę położono 31 marca 1909. Montaż kadłuba zakończył się w kwietniu następnego roku. W dokumentacji stoczni statek otrzymał numer 401.
Zgłoś
woofer51 2014-12-03, 13:45 86
K🤬a jak nie utonął ? 2 razy do roku jest w tv i tam tonie to co to za c🤬jowy klimat
Zgłoś
Konto usunięte 2014-12-03, 14:02
No nie utonął. Zanurzył się ale już nie wynurzył, bo tego nie zdążyli przerobić.
Zgłoś
mateusos 2014-12-03, 14:05 4
Wszystko o czym nakrecono film to "spisek" Zydomasoneri, nawet Dzien Niepodleglosci.
Zgłoś
wkurwiacz_ludzi 2014-12-03, 14:34 16
Leo utonął na marne
Zgłoś
saves 2014-12-03, 14:41 2
Zatopili atrapę żeby wyłudzić odszkodowanie. Prawdziwy "Titanic" pływał po Karaibach przemycając ogromne ilości zioła do USA.
Zgłoś
mp0011 2014-12-03, 14:45 19
Idąc dalej tym rozumowaniem:

Żeby zatopić Olimpica jako Titanic, musieli go naprawić tak, żeby nikt się nie zorientował że 'był bity" i żeby osiągał spore prędkości, co - jak jest powiedziane w tym filmie - nie było możliwe ze względu na duże zniszczenia. A już na pewno wymagało ogromnych nakładów finansowych.

Jeżeli jednak go naprawili, znacznie lepszym rozwiązaniem byłoby go zatopienie Olimpica, a nie Titanica, bo:
- mogli go zatopić podczas rejsu próbnego po naprawie, bez pasażerów = brak odszkodowań dla pasażerów
- zatonięcie można by łatwo usprawiedliwić tym, któryś spaw nie wytrzymał po naprawie.
- nie byłoby takiego nikomu niepotrzebnego rozgłosu
Zgłoś
cys23 2014-12-03, 15:28 3
tak naprawdę to tytanic był smutny i się załamał.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-12-03, 15:49 30
Może tak zrobić kącik Antoniego dla takich teorii?
Zgłoś
Arkil 2014-12-03, 16:12 26
Jestę ekspertę, więc się wypowię

Jestem gotów uwierzyć w tą wersję wydarzeń, bo niestety ludzie to pazerne k🤬y i łatwo lecą na hajs. Jak było na prawdę to tylko sam DiCaprio wie!

podpis użytkownika

KORWiN
Zgłoś
cenius 2014-12-03, 16:19 14
To tam ciągle nie gra muzyka?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-12-03, 16:45 6
Z tego co wiem to rusek wysadził statek bo przegrał z Wędrowyczem konkurs.
Zgłoś
yuzik 2014-12-03, 16:48 9
No ok, tylko kto był kapitanem góry lodowej która w niego przyk🤬iła?
Zgłoś
surojak 2014-12-03, 17:02 30
Jeżeli faktycznie Tytanik miał 401 a Olimpik 400. To jest to dość przekonujące bo jest bliskie zeru pomylenie 1 z 0 i to nie na jednym ale na kilku przedmiotach. Jestem w stanie uwierzyć, że Olimpik został wyremontowany w szybkim czasie i zastąpiony drugim. Pracowałem na stoczni i jest to jak najbardziej możliwe. Nazwijmy to umownie"pospawaniem"

Tak wielkie statki są budowane na zasadzie "klocków lego" na modułach które się dołącza do siebie. Zatem Odcięcie takiego "klocka" i zbudowanie nowego jest możliwe. Dodając do tego, że jeśli wszystkie statki były montowane w SH to mieli już doświadczenie pracownicy ze zbudowaniem takiego modułu w odpowiednio krótkim czasie. Też wiem jak działają realia tak wielkiego statku i pewnych rzeczy nie da się "podrobić" jak choć numery ze 401 na 400 zawsze się coś przeoczy.

Myślę, że jest to bardzo prawdopodobne. Dlaczego?

Byłoby to niemożliwe podrzucić fragmenty z 400 do 401 na takiej głebokośc, choćby 3800 + prądy morskie niewykonalne.

Co do WTC jakimś dziwnym trafem wygląda to tak samo kilka tygodni wcześniej opłacone ubezpieczenie + śmierć tysiąca ludzi. Dodatkowo na marginesie.

Ż🤬dek z WŁAŚCIECIEL jego syn i córka nie byli w wierzy. OJCIEC zawsze był we wierzy i wp🤬lał swoje sniadanie syn się spóźnił do pracy a córka cośtam nie pamiętam. DZIWNY zbieg okoliczności + dodatkowo, że różnica w temperaturze spalania paliwa samolotowego + temperatura topienia stali jest różna o ponad 200 stopni C dodatkowo owa stal była zabezpieczona "watą" takie gówno co powoduje pylice płuc i jest materiałem ochornnym na wypadek pożaru mam tu na myśli ROPE na statkach gdzie jest zdecydowana różnica w temp spalania.

Dowody i zbiegi okoliczności nie idą w parze.
Zgłoś
Pierre d'Ollony 2014-12-03, 17:08 1
Jakby Tytanic naprawdę zatonął to Leo nie byłoby w późniejszych filmach. Ha!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie