Owszem, drakońskie kary odstraszały ale gdyby Polacy naprawdę byli takim odważnym narodem to przeciw Niemcom powstałyby miliony. Tak się nie stało, czemu?
Właściwie ty uważasz że co powinni zrobić ? Miliony cywili, bez broni, bez przeszkolenia miały pójść z gołymi rękami na niemiecką armię ?
Ty k🤬a poważny jesteś ?

Właściwie ty uważasz że co powinni zrobić ? Miliony cywili, bez broni, bez przeszkolenia miały pójść z gołymi rękami na niemiecką armię ?
Ty k🤬a poważny jesteś ?
Nic nie powinni zrobić bo nic się nie dało zrobić. Ale wk🤬iają mnie te wszystkie niedojrzałe narodowe z🤬by paradujące w koszulkach z orłem czy kotwicą, mocni w gębie i za klawiaturą. Bo zakłamują historię powtarzając mity o bohaterskim narodzie polskim, który w całości konspirował, walczył z okupantem i ratował Ż🤬dów, a oburzają się jak ktoś przypomni ilu takich było naprawdę. A powiedz jeszcze, że jacyś Polacy Ż🤬dów mordowali to od razu będziesz zdrajcą narodu i ż🤬dowskim sługusem.
Każdy Polak powinien pogodzić się z faktem, że nie jesteśmy narodem urodzonych bohaterów i że są wśród nas kanalie. Ale najwięcej jest tych posłusznych.
a ty myślisz że czym by polacy walczyli... patykami na wojnie? Polska za późno zabrała się za inwestowanie w wojsko i zwyczajnie nie zdążyliśmy ze zbrojeniem, za bardzo wierzyliśmy tez w umowe z zachodem która zostala niedotrzymana no i na koniec nóż w plecy twojego czerwonego uwielbianego wodza.
P🤬lenie takie ze Polacy nie byli odważnym narodem, za to reszta europy była tak waleczna i honorowa że nic tylko im pomniki stawiać.
Porównywanie okupacji niemieckiej na ziemiach Polski do noszenia maseczek... jap🤬le chyba mi juz wystarczy dyskusji z tobą.![]()
Nic nie powinni zrobić bo nic się nie dało zrobić. Ale wk🤬iają mnie te wszystkie niedojrzałe narodowe z🤬by paradujące w koszulkach z orłem czy kotwicą, mocni w gębie i za klawiaturą. Bo zakłamują historię powtarzając mity o bohaterskim narodzie polskim, który w całości konspirował, walczył z okupantem i ratował Ż🤬dów, a oburzają się jak ktoś przypomni ilu takich było naprawdę. A powiedz jeszcze, że jacyś Polacy Ż🤬dów mordowali to od razu będziesz zdrajcą narodu i ż🤬dowskim sługusem.
Każdy Polak powinien pogodzić się z faktem, że nie jesteśmy narodem urodzonych bohaterów i że są wśród nas kanalie. Ale najwięcej jest tych posłusznych.
Po czesci ma Pan racje,:
- moglismy jak Holendrzy wyjsc na ulice w obronie . . . rowerow, bo na ratownie Zydow jakis im sie ruszyc tylka nie chcialo
- moglismy tak jak Zydzi walczyc ramie w ramie z Wehrmachtem, majac w dupie to ze ten sam Wehrmacht gazowal naszych wspolwyznawcow milionami
- moglismy tak jak kraje zachodnie samemu lapac i wysylac Niemcom Zydow do obozow
- moglismy tak jak inne kraje stworzyc rzady kolaboracyjne
- moglismy zrobic duzo takich samych rzeczy jak kraje zachodnie i skorwic sie sluzac Niemcom
Walczylo kilkaset tysiecy, kilkaset tysiecy ratowalo zydow - moze to nieduzo jak na 38 milionowy kraj - ale to o niebo wiecej niz zrobily inne kraje europejskie
Ps
apropo mordowania Zydow przypomni Pan co sie dzialo na kresach w momencie wejscia Armii Czerwonej ? Moze cos o witaniu przez Zydow Armii Czerwonej ? Moze cos o milicji Zydowskiej mordujacej zolnierzy wrzesniowych ? Moze cos o Zydach wydajacych NKWD Polskich profesorow, lekarzy, adowkatow, urzednikow itd ?

W Islandii?
Nie, w Polskich mediach, stop hejt i tak dalej... bla bla bla , w islandzkich zostali odpowiednio potraktowani

odłamkowy ładuj !!!!
Chyba zapalający miałeś na myśli^^