Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 27 minut temu
To catch a predator
konto usunięte • 2012-08-23, 16:37
Amerykański program w którym wabiono pedofilów na ustawiony sex z 14 latką. Potem wychodził prowadzący i ich przepytywał - oto wynik jednej z takich akcji.

I jeszcze jedna fajna akcja.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Prometheus_Coprophagus 2012-08-23, 22:46
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
CarlosPOL 2012-08-23, 23:02
Kuriki napisał/a:

Prometeus Coprophagus, A jak się dwunastolatek z trzynastką rżnie za zgodą ich obojga to też jest przestępstwo?

Tak jest to traktowane jako gw🤬t i odpowiada starsza osoba (czy jakoś tak)
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-23, 23:08
Polecam film "Pułapka" ("Hard Candy")

Zaje...wyśmienity milordzie!
Zgłoś
Fedek 2012-08-23, 23:16 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-23, 23:24 2
Królowa Jadwiga miała musi ze 12 lat, jak za Jagiełłę za maż wyszła, co nie? Jagiełło miał 35 wtedy

Qrwa, pedofilia była kiedyś legalna
Zgłoś
NiedźwiedzioGłowy 2012-08-24, 0:01 2
A mnie się przypomniało to:

Zgłoś
konto usunięte 2012-08-24, 0:11 1
Pamiętam, jak kilka lat temu, jedna z brytyjskich gazet opublikowała zdjęcia pedofilów, którzy uniknęli kary , oraz ich adresy zamieszkania. Większość z tych zboków "dobrowolnie" zgłosiło się na policję i przyznali się do wszystkiego ze szczegółami. Pozostałych odbierano ze szpitali.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-24, 3:26 3
Zgłoś
mjrZenada 2012-08-24, 9:58 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-24, 11:39 1
W zasadzie to ja się opowiadam za DSM-IV i ICD-10...

Cytat:

W ICD-10 pedofilii przyznano kod F65.4[10], kryteria jej rozpoznania obejmują[11]:
Doświadczanie powtarzającego się, nasilonego popędu i wyobrażeń seksualnych dotyczących czynności seksualnych z dziećmi, jednocześnie z towarzyszącym temu wyraźnym cierpieniem, od co najmniej 6 miesięcy (ogólne kryterium zaburzenia preferencji seksualnych).
Utrwalona/ dominująca skłonność do aktywności seksualnej z dzieckiem lub dziećmi w wieku przed pokwitaniem.
Sprawca ma co najmniej 16 lat i jest co najmniej 5 lat starszy od ofiary.

Kryteria diagnostyczne według DSM -IV są zasadniczo zgodne z ICD-10:
A) Pojawiające się przez przynajmniej sześć miesięcy powracające, silnie podniecające fantazje seksualne, impulsy seksualne lub zachowania związane z aktywnością seksualną z osobami, które nie wkroczyły jeszcze w okres dojrzewania (poniżej 13 roku życia).
B) Fantazje, impulsy lub zachowania powodujące klinicznie znaczący dyskomfort lub upośledzenie w społecznym, zawodowym lub innym obszarze funkcjonowania.
C) Osoba ma przynajmniej 16 lat i jest co najmniej 5 lat starsza niż osoby z kryterium A). Uwaga: nie dotyczy osób w późnym okresie dorastania będących w relacji z dwunasto- lub trzynastolatkiem.

W DSM -IV wymagane jest także uszczegółowienie dotyczące płci ofiary, tego czy sprawcę pociągają wyłącznie dzieci oraz czy jego ofiary pozostają w stosunku pokrewieństwa do niego.
Różnicowanie[edytuj]

Należy odróżnić prawdziwą pedofilię od kontaktów seksualnych podejmowanych z dzieckiem z powodu upośledzenia umysłowego/ uzależnienia/ otępienia sprawcy[12].

Czyli w zasadzie panowie, raz z dzieciakiem to nie pedofilia. Co nie zmienia faktu, że to dalej przegięcie. A jak ktoś się podaje za 14 latkę i zachęca innych to sam powinien odpowiadać za podrzeganie do popełnienia przestępstwa...

burb32 Nie bronię nikogo, po prostu chciałem ci mniej więcej wytłumaczyć o co chodzi. W Polsce trzeba coś zrobić, żeby za to odpowiadać, a w USA wystarczy mieć zamiar...
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2012-08-24, 14:35
RaScad, lekarzem ani psychologiem nie jestem, toteż znajomość ICD 10 (ani tym bardziej DSM IV) mnie nie obowiązuje. Obowiązuje mnie z kolei polskie prawo, którego nieznajomość (jak głosi stara, łacińska paremia) nie usprawiedliwia. Dlatego zawsze będę odwoływał się do cenzusu wiekowego ukończonych pełnych piętnastu lat.

Pozdrawiam.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-24, 16:31
nie wierzę w żaden amerykański program reality - wszystko ustawiane
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-24, 17:04 1
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2012-08-24, 17:36 1
Zgłoś
TelewiZorro 2012-08-24, 23:18
w Polsce też podobna akcja: na youtube jest w odcinkach:
PEDOFILE - film dokumentalny, produkcja TVP S.A., czas 90 minut, 2005
rez. Sylwester Latkowski
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem