Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Hesbollah napisał/a:
Powstanie Warszawskie? Nie dziękuję, juz wolę koncert Madonny...
Piosenka w tle: God Is An Astronaut - Infinite Horizons
konto usunięte
2012-07-31, 13:14
Zastanawia mnie dlaczego napisy są po angielsku. Czy to ma być reklama dla naszych imigrantów na wyspach co to języka zapomnieli, czy co? Głupie to.
konto usunięte
2012-07-31, 13:16
dumni z tego że posyłali szczeniaków z harcerstwa na pewną śmierć zamiast sami ruszyć dupska bohaterowie zasrani
Wiele osób twierdzi, że nie ma czego świętować, bo wiele ofiar, bo militarna porażka, bo niedostateczne przygotowania, bo pełna dekonspiracja struktur podziemnych.
Fakt, było wiele błędów, a jeszcze więcej ofiar. Ale tym, którzy w imię wolności nie bali się poświęcić swojego życia, którzy woleli umrzeć stojąc niż żyć na klęczkach, którzy zdając sobie sprawę ze swoich nikłych szans chcieli walczyć o wolność przeciwko germańskiemu totalitaryzmowi - należy się szacunek.
Chwała bohaterom.
konto usunięte
2012-07-31, 13:23
az ciary przechodzą po plecach...
konto usunięte
2012-07-31, 13:25
Chcialem tylko powiedziec ze ogladam filmiki na sadisticu od ponad roku codziennie. Jednak to co sie ostatnio tu dzieje to pelne lewactwo i dlatego specjalnie dzis sie zarejestrowalem zeby napisac ten komentarz bo to moja ostatnia wizyta na tej stronie po tym co przeczytalem w komentarzach.
Do osob, ktore mowia ze Powstanie Warszawskie jest czczone pomimo porazki powiem tak : Nie samo powstanie jest czczone a bohaterstwo tych, ktorzy oddali swoje zycie za to bysmy mogli zyc w Polsce. Pewnie jakby to mialo miejsce w obecnych czasach to byscie uciekali gdzie pieprz rosnie lewaccy bohaterowie. Sam uwazajac sie za patriote i kochajac Polske nie wiem czy bylbym w stanie zostawic zone i dziecko i oddac zycie za ojczyzne a Oni potrafili i uszanujcie to.
Dziekuje za ponad rok spedzony z wami ale tak jak powiedzialem wiecej tu nie zagladam bo lewactwa nie popieram. Wole wartosci takie jak Bog Honor Ojczyzna !!!
@up racja i flacha na droge

oby Ci sie- Bóg, Honor, Ojczyzna!
konto usunięte
2012-07-31, 13:48
Ludzie - przestancie mylic bohaterstwo z GLUPOTA!
konto usunięte
2012-07-31, 13:51
konto usunięte
2012-07-31, 13:55
deniZ napisał/a:
My wygralismy
Żartujesz?
Zmniejszenie powierzchni państwa o 1/3, utrata większości obywateli, zrównanie z ziemią miast i ośrodków przemysłowych wraz z infrastrukturą drogową i kolejową, zagrabienie majątku ruchomego, w tym wielu przedmiotów o charakterze dóbr kultury, dostanie się pod pięćdziesięcioletnią okupację radziecką ze wszystkimi jej skutkami (z nieotrzymaniem reparacji włącznie) - to nazywasz zwycięstwem?
konto usunięte
2012-07-31, 14:07
@MlodyPoliglota
Powstanie Wielkopolskie z XX wieku nie jest jedynym zwycięskim powstaniem Polaków, zwyciężyliśmy w trzech powstaniach. Mówisz o tym Wielkopolskim i wypominasz Polakom niepamięć o zwycięskich powstaniach, a sam popełniasz głupi błąd twierdząc, że tylko jedno powstanie się nam udało.