
👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany


W sumie samo jajko to jeszcze nie kurczak. To bardziej okres kury...
Miałem dzisiaj nie jesteś mięsa ale po obejrzeniu tego materiału stwierdziłem że muszę poczuć strach tej świnki w moich trzewiach kiedy będę oglądał Milczenie Owiec.


No niestety wieprzowina i drób to najgorszy syf jaki mozna jeść. No chyba ze kupujemy bezposrednio od rolnika. Dlaczego? Wyjasniam i objasniam. Świnie i drób łatwo skoszarować na małej powierzchni, a wiec na wstepie mamy juz mniejsze koszty. Gatunki te maja najwiekszy przyrost masy w krótkim czasie, czesto wspomagany hormonami. Skoszarowanie powoduje choroby, wiec zwierzeta faszeruje się antybiotykami.
Ale najgorsze jest to że mieso jest kiepskiej jakości. Prosze sobie przypomnic jaki był rosół z wiejskiej kury a jaki jest z syfu kupionego w miesnym. Mieso wieprzowe jest blade, szybki przyrost powoduje ze jest napompowane wodą i nie ma właściwego dla siebie smaku. O syfach jakie sa w nim zawarte a wiec resztki antybiotyków i/lub hormonów nie wspomnę.
Jezeli juz mamy kupować mieso w miesnym (markety radze od razu odpuscic), to niech bedzie to w najgorszym przypadku wołowina, za to najlepszej jakości jest baranina i mieso z królika. tych zwierzat nie da sie tak łatwo skoszarować ani przyspieszyc wzrostu.
Ale najgorsze jest to że mieso jest kiepskiej jakości. Prosze sobie przypomnic jaki był rosół z wiejskiej kury a jaki jest z syfu kupionego w miesnym. Mieso wieprzowe jest blade, szybki przyrost powoduje ze jest napompowane wodą i nie ma właściwego dla siebie smaku. O syfach jakie sa w nim zawarte a wiec resztki antybiotyków i/lub hormonów nie wspomnę.
Jezeli juz mamy kupować mieso w miesnym (markety radze od razu odpuscic), to niech bedzie to w najgorszym przypadku wołowina, za to najlepszej jakości jest baranina i mieso z królika. tych zwierzat nie da sie tak łatwo skoszarować ani przyspieszyc wzrostu.


dobrze, ze wczoraj zjadlem hamburgera bez boczku, mialbym dzisiaj wyrzuty sumienia
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie