Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
SpirytusSalicylowy 2016-02-13, 13:23
Za naukowe p🤬lenie zawsze piwo
Zgłoś
Waldteufel 2016-02-13, 13:25 1
Za Naukowy Bełkot zawsze piwo, świetny kanał.
Zgłoś
Hochsztapler 2016-02-13, 13:48 1
Jak ktoś długo bezskutecznie próbuje wywołać taki sen to polecam lekturę na temat snu polifazowego. Po jakichś dwóch tygodniach krótkich sesji spania miałem regularne świadome śnienie i trochę mniej regularne po powrocie do snu monofazowego.

Jedyny problem ze świadomym śnieniem (oprócz paraliżu, do którego można się przyzwyczaić ) jest taki, że po dłuższym czasie regularnego świadomego snienia ma się problem z normalnym (nieświadomym) snem (przynajmniej ja tak miałem), bo mózg się szybko przyzwyczaja, a przy LD organizm wysypia się o wiele gorzej niż przy zwykłym śnie. Gorzej ma się też kwestia utrwalania zakodowanych informacji w pamięci długotrwałej.

podpis użytkownika

Przybyłem, napisałem komentarz, zobaczyłem o czym jest temat
Zgłoś
Rumcajs- 2016-02-13, 13:52
Ćwiczyłem to dawniej i po miesiącu raz udało mi się doświadczyć świadomego snu. Trwało to max 2 minuty (nie wiem jak się tam mierzy czas, możliwe że to trwało dłużej albo krócej). Po prostu podczas snu uświadomiłem sobie że coś jest nie tak i że śnię. Zacząłem latać i jak spadałem to się obudziłem

podpis użytkownika

...
Zgłoś
CiociaSmiglo 2016-02-13, 14:10
Miałam zarówno świadomy sen jak i paraliż. We śnie wstałam z ogromnym bólem głowy i chodziłam po swoim pokoju który wyglądał nieco inaczej niż w rzeczywistości, na środku pokoju stał fotel i obok niego lampa. W pewnym momencie uświadomiłam sobie że to sen i postanowiłam znów się położyć żeby móc się z niego wybudzić naprawdę. Takie wstawanie i ponowne kładzenie się spać trwało z 3-4 razy aż w końcu udało mi się obudzić naprawdę
Zgłoś
Toolpa 2016-02-13, 15:24
Nigdy się nie próbowałem nauczyć świadomego snu, a przytrafił mi się kilka razy. Paraliżów sennych nie zliczę, bo było ich w c🤬j.

Tak jak mówi ten wytrzeszcz na filmie, że odpowiedzialny jest za to strażnik rzeczywistości, przynajmniej u mnie. Ostatni raz śniłem świadomie kilka tygodni temu i to dzięki poj🤬emu snowi. Działy się w nim tak k🤬a pokręcone rzeczy i z takim natężeniem, że w końcu zdałem sobie sprawę, że śnię.

podpis użytkownika

Some say the end is near.
Some say we'll see Armageddon soon.
Zgłoś
yippe_ki_yay 2016-02-13, 16:00
to ja jeszcze polecam OOBE (out of body experience), ciężej wejść niż w LD (lucid dream), nie dzieje sie to samo co w LD, ale projekcja rzeczywistości jest prawie identyczna
Zgłoś
p................a 2016-02-13, 16:18
Nie da się nauczyć świadomych snów z prostej przyczyny. To brednie. Ale kupujcie dalej cudowne CD z instrukcjami itp.
Zgłoś
kam332 2016-02-13, 16:54
Uważajcie na te świadome sny, żeby wam się z rzeczywistością nie pomyliło.
Świadome sny mogą powodować, że was mózg jest po nocy zmęczony zamiast być wypoczęty.

podpis użytkownika

9. "To jest sadistic, tu można wyzywać, nie szanować i mieszać ludzi z błotem" - a właśnie, że nie, SADYZDM TO NIE JEST BRAK SZACUNKU, KULTURY I ELEMENTARNEJ WIEDZY ORTOGRAFICZNEJ, a z tym niektórzy lubią sobie ten portal utożsamiać.
Zgłoś
Niratic 2016-02-13, 17:13
Większość moich snów to sny świadome, świetna zabawa
Zgłoś
MaratHS 2016-02-13, 17:20
A jak ktoś chce bardziej zagłębić wiedzę o LD to niech przejrzy twórczość Adama Bytofa.

podpis użytkownika

"To nasze podejście do życia determinuje podejście życia w stosunku do nas."
~Earl Nightingale
Zgłoś
l................s 2016-02-13, 19:28 2
idźpan napisał/a:

to nie jest ytber, tylko gość który coś umie poza ytbem nie porównuj go do tej dzieciarni ganiającej się kółeczkami czy inne typu 10 sposobów na zrobienie gówna

taa, szczegolnie jak p🤬lil o braku szkodliwosci aspartamu powolujac sie na orzeczenie komisji z ktorej 13 z 17 osob bylo powiazane z koncernami uzywajacymi albo produkujacymi aspartam...

w skrocie, ten typ p🤬li bzdury, ze glowa mala, rownie dobrze mozna wejsc na paranormalne.pl, albo obejrzec reklame domestosa.
porownywalnej jakosci zrodlo informacji
Zgłoś
Hada Gronkowiec-Lincz 2016-02-14, 0:59
Świadomego śnienia nauczyłem się poprzez paraliż senny. Gdy miałem ok. 20 lat czesto zdarzało mi się budzić w trakcie snu, widziałem różne pok🤬ione rzeczy, dusiłem się i słyszałem buczenie. Te rzeczy były tak poj🤬e i motywy tak czesto powtarzały się, że zaczałem zdawać sobię sprawę z tego, że śnię. Tak jak wielu już napisało, jest to świetna zabawa Ale mózg potrafi płatać figle... Czasami sen jest tak rzeczywisty, tak dokładny, detale są tak realne, że boje się coś odp🤬lić, bo sam nie jestem pewny czy to sen mimo, że zachowuje świadomość. Ale jest na to pewien sposób, spróbujcie podczas snu zamknąć oczy i przenieść się w inne miejsce Zdarzało mi się budować całą architekturę miasta w czasie rzeczywistym, ale kończy się to najczęściej rozpadem snu i pobudką latanie, naginanie 3 wymiarów, przywoływanie osób, usuwanie przedmiotów, można robić co tylko się chce..
Zgłoś
Mesjaszowaty 2016-02-27, 14:04
timewheel.net/Tome-A-Guide-To-Using-Mugwort-For-High-Level-Lucid-Dreams
Zgłoś