📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:20

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Nutzz napisał/a:
Nie ma "trochę" tylko ma rację zupełną. Polska została sama. Nie mamy sojuszników. Obraziliśmy wszystkich. Został Orban który sprzeda nas za szekla.
Bo liczyć można tylko na siebie.
Jak się wychodzi gdy liczy się tylko na "sprzymierzeńców", Polska dowiedziała się m.in. w 1939 roku.
Niektórzy debile chyba nigdy nie będą w stanie zapamiętać tej daty...
Dzięki za przypomnienie tej piosenki którą słyszę w radiu przez cały dzień :c

Prawda jest taka, że Polska padłaby ofiarą kolejnego rozbioru, gdyby nie powstanie warszawskie, które powstrzymało planowaną eksterminację ludności Warszawy.
nie rozumiem skąd ta jazda na loaloa. przecież katolicyzm to dno. wystarczy poczytać Biblię i kto myślący, ten zrozumie, że kościół katolicki to prosta droga do piekła (chociażby przez dodawanie i odejmowanie do Słowa Bożego tego, co dla kk jest wygodne lub nie: oddawanie czci bożkom, wymyślanie matek boskich, objawienia, opłaty za odpusty i sakramenty itp itd).

sjp napisał/a:
nie rozumiem skąd ta jazda na loaloa. przecież katolicyzm to dno. wystarczy poczytać Biblię i kto myślący, ten zrozumie, że kościół katolicki to prosta droga do piekła (chociażby przez dodawanie i odejmowanie do Słowa Bożego tego, co dla kk jest wygodne lub nie: oddawanie czci bożkom, wymyślanie matek boskich, objawienia, opłaty za odpusty i sakramenty itp itd).
Już ci wyjaśniam.
Lala robi tu za dyżurnego lewaka-pedała. Choć ma czasem przebłyski, to jednak, stety/niestety taką przyjął na siebie rolę.
Protestanci z pedalstwem mają wiele wspólnego.
Choć przykłady pedalstwa i pedofilii w przypadku hierarchów czy szeregowych wiernych katolickich zdarzają sie, to są piętnowane, karane i ogólnie potępiane.
W krajach protestanckich homoseksualizm to norma błogosławiona nawet przez np. luterskich "biskupów".
Teraz zrozumiałeś?
O różnych bredniach heretyckiego mnicha augustiańskiego, który zachęcił książąt niemieckich do rabunku dóbr Kościoła i przez to stał się wzorem dla różnych niedouczonych czy zwiedzionych biedaków zwanych później protestantami nie wspomnę, bo za długo pisać.

lala trolluje a velture to idiota, który na każdym korku łapie baita i próbuje zabłysnąć zbierając fikcyjne piwka.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie