👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak tak czytam te wasze komentarze o tym kto był lepszy to mi się rzygać chce.
Adrianero napisał/a:
Jak tak czytam te wasze komentarze o tym kto był lepszy to mi się rzygać chce.
To rzygaj i wrzucaj na harda

podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Ogólnie to chyba wychodzi na to, że Polacy za wojny mieli lepiej niż dzisiejsi studenci w akademikach

Uwielbiam sadistic za to że pod takim gównianym filmikiem można poczytać sporo ciekawych i sensownych komentarzy.
Moja świętej pamięci babcia urodzona w sam środek wojny opowiadała czasy jak to było w czasach wojny i losy jej rodziny.
Babci rodzice posiadali gospodarkę mieszczącą się blisko granicy niemiec z kacapami w wlkp koło Pyzdr. Gospodarkę przejęli niemcy, niemka dowodziła gdzie kto ma pracować itp. Moja prababka ukryła moją babcie pod pierzyną aby nie było słychać płaczu jak niemcy przyszli. Zabijali po cichu świnie w piwnicy, ale dało się z niemką dogadać i był spokój. Kiedy ruscy odbili gospodarkę pierwsze co pradziadek zrobił to dał im spirytu przez co kładli się w stodole i spali podobno problemów nie było
Babci rodzice posiadali gospodarkę mieszczącą się blisko granicy niemiec z kacapami w wlkp koło Pyzdr. Gospodarkę przejęli niemcy, niemka dowodziła gdzie kto ma pracować itp. Moja prababka ukryła moją babcie pod pierzyną aby nie było słychać płaczu jak niemcy przyszli. Zabijali po cichu świnie w piwnicy, ale dało się z niemką dogadać i był spokój. Kiedy ruscy odbili gospodarkę pierwsze co pradziadek zrobił to dał im spirytu przez co kładli się w stodole i spali podobno problemów nie było

Dużo zależy od tego, kto na kogo trafił. Jeśli niemcy na jakimś terenie trafili na opór Wojska Polskiego, to często brali odwet na ludności cywilnej, zakładnicy, rozstrzelania i.t.p. Takich historii było wiele w mojej okolicy. Polscy żołnierze jeśli poddawali się grupami to mogli być raczej spokojni, o ile trafili na wermacht, jak poddawał się pojedynczy żołnierz, to nierzadko kończył rozstrzelany, bo dla szwabów był problemem tylko. W moich okolicach ludzie pamiętają bitwę nad Bzurą i czasy okupacji i dużo złego słyszałem o niemcach, o ruskich niewiele.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie