Główna Poczekalnia (2) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Tolerancja wg. feministek i lewaków
konto usunięte • 2013-03-11, 19:25
Tak oto właśnie wygląda tolerancja wg. feministek i ich lewackich chłoptasiów. Wczoraj jako kontrmanifestacja pojawiła się grupa dziewczyn z środowisk konserwatywno-narodowych, głosiły one poglądy antyaborcyjne i antyfeministyczne, niektóre z nich zostały lekko pobite, a ich plakat został zniszczony. Paradoks tego zdarzenia polega na tym, że kilka minut wcześnie te same feministki krzyczały jak to kobiety są bite i poniżane przez mężczyzn, a jak lewacy zaatakowali grupę Kobiety dla Narodu, to wszystko jest ok. Można nie zgadzać się z ich poglądami antyaborcyjnymi, można nie być tak religijnym jak one, ale żeby uderzyć jakąś dziewczynę za poglądy, to za to należy się ostry wp🤬l Teraz wyobraźcie sobie co by się stało w mediach, gdyby jakaś feministka (bo kobietą nazwać nie sposób) została uderzona przez mężczyznę na manifie. Dziękuję i dobranoc.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-03-11, 23:01 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:02
@Tander
Tniemy? Ja nawet narodowcem nie jestem ;___;.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:03 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:05 1
Strasznie żałosne z tym przyklejaniem etykietki faszysty do wszystkiego co jest w jakiś sposób niezgodne z lewicą.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:07 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:07 2
argoh napisał/a:

Wyczuwam lewacki ból dupy ...

Definicja:

Lewak - duży sztylet o rękojeści zamkniętej trzymany (jak nazwa wskazuje) w lewej dłoni, używany zarówno do parowania i blokowania nadchodzących ciosów jak i do wykonywania ataków, gdy nadarzy się ku temu okazja. Wykorzystywano go w parze z rapierem lub szpadą (czasem też wykonywany w parze z bronią główną). Wykształcony w Europie Zachodniej w czasach renesansu, używany do XVIII w. (w Polsce nieużywany). Typowy lewak miał duży jelec i ochronę dłoni w postaci wygiętej, trójkątnej blaszki, często zdobionej perforowaniem lub grawerowaniem.

Specyficzną formą lewaka był łamacz mieczy, o grubej, mocnej głowni, wyposażonej w zęby, służące do uchwycenia głowni broni przeciwnika i wytrącenia jej lub złamania.

A więc czujesz sztylet w dupie ?
Panie Boże Zapłać
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:08 3
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:11 2
Okash napisał/a:

Strasznie żałosne z tym przyklejaniem etykietki faszysty do wszystkiego co jest w jakiś sposób niezgodne z lewicą.

Faszyzm w sumie ma trochę z lewicy jak i prawicy. Antifa z ONRem może krzyczeć do siebie zza płotów "faszyści" a i tak nie będzie wiadomo kto ma rację.

@Quarez
Nie staraj się być śmieszny na siłę.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:15
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:16
carOla napisał/a:

Zwyczajnej wpadki? Za wpadki również należy brać odpowiedzialność. Idziesz z facetem do łóżka? Licz się z tym, że już za 4 miesiące może dojść do sytuacji, kiedy to wszyscy o tej wpadce się dowiedzą - bo brzuszka nie ukryjesz. Jeśli jakaś panienka boi się konsekwencji, zamiast swobodnego dostępu do aborcji polecam szklankę zimnej wody.
Z jednej strony uważam, że faceci decydującego zdania w tej kwestii mieć nie powinni. Ale z drugiej - sorry, panowie, ale to również Wasze dzieci, 'same se' niczego nie zrobimy. Może są i tacy, po których to by spłynęło, ale gdybym była facetem i moja kobieta powiedziałaby mi, że właśnie wraca z kliniki, gdzie pozbyła się "ciążowego problemu", bez konsultacji ze mną - odesłałabym ją chyba do kostnicy. Popieram aborcję w przypadkach zagrożenia życia zarówno dziecka, jak i kobiety. Popieram aborcję w sytuacji, gdy kobieta została zgw🤬cona. "Zwyczajna wpadka" to jednak marny argument, bardzo marny...

Liczyć z ciążą i urodzić dziecko to trzeba gdy idzie się do łóżka bez zabezpieczeń, nie gdy dziewczyna łyka prochy antykoncepcyjne, a facet ma gumkę fa fiucie.
Wpadka właśnie jest wpadką czyli niechcianym zdarzeniem, które powoduje problem jakim jest niechciana ciąża.

A co się robi z niechcianą ciążą? Usuwa! Tak jak resztę problemów się rozwiązuje tak i ten.

I w tym momencie wkraczam na pole gdzie rządzą przekonania. Jedna dziewczyna urodzi dzieciaka z wpadki, a druga dokona aborcji. I ani pierwszego wyboru ani drugiego nie należy potępiać bo to jest prywatna sprawa co kobieta zrobi z tym swoim małym rozwijającym się glutem- "glutem" bo dzieckiem w pierwszych chwilach tego cholerstwa nazwać nie można. (To tak jak bym miał z gliny ulepić dzbanek- na razie mam bezkształtną masę, a dzbanek dopiero później wychodzi jeśli zechcę.)

Jestem za tym by siłę swoim argumentom nadawały kobiety, które stoją przed wyborem - urodzić czy nie.
To jest ostatecznie tylko ich sprawa. To co się dzieje w ich organizmach to nie jest sprawa publiczna bo innych osób nie dotyczy. Kobieta dokonująca aborcji nie strzela przez to przy okazji z karabinu do ludzi wokół niej, nie robi innym krzywdy więc debata nad tym czy ma to czy tamto jest nie na miejscu.

Ja propaguję postawę neutralną - czyli niech robi co chce jeśli reszty ludzkości przez to nie skrzywdzi- i ,logicznie sprawę rozpatrując, najlepszą.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:17 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:20 1
argoh napisał/a:

@Quarez
Nie staraj się być śmieszny na siłę.

To nie ma być śmieszne, a pokazać obraz dysputy w tym wątku między pewnymi środowiskami i obraz tego jak według niektórych jest postrzegana osoba o lewicowych poglądach. Wciąż uważam, że to nie jest miejsce na takie wymiany, ale nie mam też zamiaru bezczynnie czytać tych bzdur "Prawdziwych Polaków".
Zgłoś
carOla 2013-03-11, 23:21 1
Zgłoś
Takeda 2013-03-11, 23:24
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-11, 23:27
buzok, Wybacz ale ta gadka antyaborcyjna mi się skojarzyła ze szczekaniem lewaków tylko w przeciwną stronę - czyli niemal fanatycznie popierającą aborcję.

carOla napisał/a:

Kuriki, "gumka na fiucie" czy "antykoncepcyjne" mnie nie przekonują. Idąc do łóżka, z zabezpieczeniem czy bez, powinno się za to brać odpowiedzialność.

No właśnie bierze się odpowiedzialność- jeśli zwykłe zabezpieczenia zawiodą to mamy ratunek w postaci aborcji.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem