Wspolczucie dla rodzin ale rowniez dla strazakow ktorzy musza takie resztki wycinac
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2016-10-28, 8:09
1st. Zona juz nie zyla chyba od 2 dni.
2nd. Nwaidome czy dzieciaki zyly podczas zderzenia.
Mozliwe opcje ? :
Gosc wjechal specjalnie.
Gosc zasslabl z nerwow.
Widzę, że mamy tu teraz nagle masę fizyków - na świeżo po zadaniach. Sumowanie prędkości to skrót myślowy konsekwencji zderzenia jednego pojazdu z drugim nieruchomym. Czyli innymi słowy jeden stoi w miejscu a drugi uderza z prędkością 230. Czy teraz wam łatwiej zrozumieć?
@Nimr0d "ściana o masie 20ton porusza się z prędkością 90km/h i uderza" Za ten fragment należy ci się okejka jak psu buda:) wyobraziłem sobie tę ścianę
@Nimr0d Zgadzam się w 100% - TIR praktycznie nie ma strefy zgniotu i jego masa jest dużo większa niż osobówki co powoduje, że zniszczenia osobówki będą dużo większe niż przy zderzeniu 150km/h.
gówno burza jak zwykle o martwych źle się nie mówi/piszę może gość miał swój powód czemu to zrobił głowa rodziny? :/ smutne i niech im ziemia lekka będzie
Prędkości nie sumuja się przy teoretycznym zderzeniu dwóch identycznych pojazdów o takiej samej masie. Wtedy strefa zgniotu pochłaniająca energie dwukrotnie się wydłuża co w rezultacie odpowiada zderzeniu ze sztywną ścianą bez sumowania.
W tym przypadku różnica mas i stref zgniotu ( czy twardości ciężarówki) powodują, ze prędkości obu pojazdów maja znaczenie. Pewnie nie jest to dokładna suma ale pewnie z dużym współczynnikiem.
Fizycy z youtube haha słuchajcie ich dalej to w końcu Nobla zgarniecie. Do książek i myśleć samemu. Ewentualnie pytać mądrzejszych od siebie.
konto usunięte
2016-10-28, 19:57