Svið czyli głowa owcy z ziemniakami i gotowaną rzepą.
Dla turystów atrakcja, dla Islandczyków codzienność.
Może nie wygląda zachęcająco ale (podobno) naprawdę jest smaczne – szczególnie policzki.
Smacznego.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Jadłem. Smakuje lepiej niż wygląda.
Zęby jakieś niedopieczone.
Obgryza się jak udko kurczaka?
Jajca barana sa lepsze w smaku.
konto usunięte
2017-05-24, 9:38
Jak tak na to patrzę, to aż mi się łzy cisną do oczu. Przypomniało mi się jak rzepą w jaja dostałem.
Ja tam nie przepadam za rzepą.
konto usunięte
2017-05-24, 10:13
.... zdziwił się Polak i zagryzł flaczkami.
konto usunięte
2017-05-24, 10:34
Nie powiem, posiłek przygotowany z głową.
C.Z.E.S.I.E.K,
Się czepiasz i wstawiasz zdjęcie, które bez opisu ciężkie by było do zinterpretowania. Fotografujesz żarcie przed konsumpcją żeś taki wrażliwy na estetykę podania? To jest sadistic a nie blog kulinarny
konto usunięte
2017-05-24, 11:41
sggs napisał/a:
Fotografujesz żarcie przed konsumpcją żeś taki wrażliwy na estetykę podania?
To zależy... to jest jak mówienie "smacznego". Jeśli sam zrobiłem jadło to mówię, czy ewentualnie zdjątko zrobię. Bynajmniej nie w celu umieszczania w twarzoksiążkach czy innych instagramach (bo nie korzystam z tego). Jak potrzebuję inspiracji otwieram folder i mam. W przypadku braku pomysłu na szamę robię tak samo
konto usunięte
2017-05-24, 11:52
Jak owieczka uśmiechnięta, to na pewno smakuje dobrze. Przy okazji można się poduczyć anatomii zwierząt, same zalety.