Fiodor Łapin gasi "wielką nadzieję białych" jak peta w śniegu.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
typo
2013-06-16, 18:19
@sniper9:
Tylko poszczekać? Refleks i motoryka?! U Artura Szpilki? Zbiera równo sierpy i proste, nogami owszem rusza, podskakuje, ale niewiele to daje, dół tańczy, góra spięta. Jego ciosy nie ważą, przynajmniej nie widać, żeby powalały przeciwników na ziemię. Głowa przy ciosach sztywna, zero amortyzacji. Nie jestem byle hejterem, naprawdę życzę mu jak najlepiej, ale wymagania co do tego chłopaka są zbyt wysokie w stosunku do jego umiejętności i możliwości.
Wygrywa z bokserami z którymi nie ma prawa przegrać, ot co. Cała tajemnica Szpilki. Pompujemy balon, który powinien się, albo sam pompować, albo mieć jakieś podstawy do pompowania. Tymczasem Łapin jest załamany podczas jego walk, co zresztą widać, ale nieeee, pewnie, Szpila to super bokser, talent jakich mało ... jaaasne.
Każdy kto choć chwilę spędził na treningach, wie że błędy jakie popełnia są bardzo podstawowe. Jak już mówiłem brakuje mu obycia w boksie amatorskim, to już będzie trudno nadrobić.
Smutne jest to, że niewiele zawodników prezentuje poziom zbliżony do niego, który nie jest najwyższy. Polska HW jest w dupie, nie ma sie co oszukiwac
konto usunięte
2013-06-16, 19:18
@typo Nie jestem jego fanem i nie próbuję go bronić, ale niemal wszystko , co napisałeś wynika z braku odpowiedniej techniki, a nie z tego, jakoby brakowało mu wrodzonych zdolności. Robi nagminnie błędy w obronie, ale jak na razie czystego strzała w zęby dostał raptem kilka razy. Nie umie pracować nogami i ciałem, a mimo to bije dostatecznie mocno by buma pokroju Mollo znokautować. Dlaczego? Bo jest nieporównywalnie szybszy i bardziej eksplozywny, niż jego szanowni przeciwnicy. Co innego skrytykować, a co innego objechać od góry do dołu.
Co do pompowania balonika, to zgadzam się w 100%.
konto usunięte
2013-06-16, 19:39
konto usunięte
2013-06-16, 20:07
@up, Kliczko Władek w wieku Artura miał pas WBO, Holyfield był mistrzem junior ciężkiej, Andrzej był dobrym amatorem z sukcesami, Bowe był o rok starszy gdy zdobył pasy IBF, WBC, WBA. Porównywanie Artura do Tysona ma tyle samo sensu co twierdzenie że Szpilka jest jakimś mega talentem, oba stwierdzenia to gruba przesada. Jasne może to razić, przyznaję się do błędu. Tak jak napisałem w drugim poście, życzę Arturowi najlepszego ale ktoś mu straszną krzywdę zrobił promując go na jakiś super talent. Dla mnie jest średniakiem który na razie nie dostał za przeciwnika nikogo się liczącego, bił albo przebrzmiałe dawno nazwiska albo całkowitych no-name'ów, wielkiej kariery mu nie wróżę lecz mam nadzieje że jestem w błędzie.
konto usunięte
2013-06-16, 20:22
Przede wszystkim to jest bandyta, prymityw i pedał (komuś tam chciał dziecko robić). To by było na tyle.
konto usunięte
2013-06-16, 20:31
@luxik1988 z tym Zimnochem to żartujesz? Koleś który ledwo wygrał na punkty z 48-latkiem, raczej z Arturem dużych szans nie będzie mieć.
konto usunięte
2013-06-16, 21:40
@up HW jest teraz taka bidna, że niejeden z tych dziadków boksuje nadal na przyzwoitym poziomie (z resztą Władek i Witalij też mają po czterdzieści parę lat). Na pewno McCall jest teraz lepszy, niż taki Mollo.
typo
2013-06-16, 23:24
konto usunięte
2013-06-17, 22:31
Wybornie śmieszne są wasze komentarze. Żal w dołku ściska, że ktoś inny odnosi sukcesy?
Ahhh, to plucie jadem, typowe dla intelektualnej biedoty...