👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Kura, nie oszukujmy się - 99,8% użyszkodników Sadola, nie jest w stanie 20 pompek zrobić więc to co pokazujesz, praktycznie jest poza ich (tak, tak napinacze... poza moim również
) zasięgiem
Wrzuć filmik co ćwiczyłeś jak zaczynałeś, jak budowałeś podstawy... Pokaż pierwszy stopień, nie setny

Wrzuć filmik co ćwiczyłeś jak zaczynałeś, jak budowałeś podstawy... Pokaż pierwszy stopień, nie setny

Dziekuje za hejty sa naprawde bardzo motywujace
Jakos w kwietniu bede robil film motywacyjny bo mija 2 lata treningu sw, bedzie tam jak zaczynalem potem cwiczenia podstawowe i co umiem teraz pozdro
zapraszam do subskrypcji aby byc na biezaco i fanpage : kura - handstand, street workout

nanab napisał/a:
W samym atlasie większość jest zaznaczona jako "kontuzjogenne" i dla zaawansowanych, więc nie do końca takie bezpieczne.
Pompkami bez obciążenia można robić masę i to na plecach albo barkach? Myślałem że głównie klatka i brzuch pracują no i obciążenie za małe żeby coś masy zrobić.(nie hejtuję, nie znam się)
Trochę już próbowałem ale moje barki są nietykalne, atakowałem różnymi ćwiczeniami, różna ilość serii, powtórzeń, ale jeszcze nie udało mi się zrobić treningu żebym go czuł jeszcze dzień czy dwa dni po.
Pompki bez obciążenia - wiesz co poczytaj troszkę o tym i się do edukuj. Jest coś takiego jak Kalistenika (najlepiej wygoogluj) Zobacz jak wielu ludzi ma doskonała sylwetkę trenując tylko własną masą ciała. Między innymi na tym opiera sie mój program P90x gdybyś doczytał o co w nim chodzi zapewne byś wiedział. Nikt tutaj nie piszę o jakiś horrendalnych rozrostach i masie. Bo ja celuję w nieco inną stronę. Najpierw wypracować świetną sylwetkę nastepnie masa. Jeżeli nie wiesz nawet o sposobach ćwiczeń to śmie twierdzić, że takowej sylwetki nie masz.
Pompki poprawią twoją kondycję, siłę ramion, klatki piersiowej, pleców czy barków. Oczywiście je uwydatniając na tym polega kalistenika...
Co do treningów barków - kto powiedział, że masz je czuć potem przez ileś dni ? Jeżeli masz odpowiednie dla siebie ćwiczenia, stosujesz odpowiednią diete i suplementację to takowych zakwasów nie ma. Zapewne jesteś jednym z tych, którzy mówią " JAK NIE BOLI TO NIE ROŚNIE " a tutaj się grubo mylisz

Warto dodać, że nie umiejętne wykonywanie ćwiczeń również pozostawiają wiele do życzenia w kwestii przyrostu masy mięśniowej. Najważniejsze są chęci !
Matush5 napisał/a:
Pompki bez obciążenia - wiesz co poczytaj troszkę o tym i się do edukuj. Jest coś takiego jak Kalistenika (najlepiej wygoogluj) Zobacz jak wielu ludzi ma doskonała sylwetkę trenując tylko własną masą ciała.
Ale ja nie chce wygladac jak po aushwitz, chce zrobic mase. a robiac dziennie 100 pompek czy brzuszkow chyba nie zrobie.

ja wiem czy on wyglada jak po auschwitz
Na typowych repsach i setach mozna zrobic galante cialo, akurat to nie jest moim glownym celem tylko elementy.

Nie wiem czy wiesz ale on jest na takich "soczkach" ze duzo robic nie musi zeby rosnac

A Ci na silowniach myslisz ze na soczkach nie sa ? znasz go ze wiesz, iz jest na "dobrych soczkach" ?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie