👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne
🔥
Rączka będzie boleć
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

cFane. jakies 30sek patrzylem na to zdjecie klockow w realu zanim zalapalem jak to zrobili

To sa te tzw. złudzenia optyczne
pełno tego jest na necie sa też schody Penrose'a
czyli my widzimy, ze realne lecz ludzkie oko nie wychwytuje niektórych rzeczy w przestrzeni.
Fizyka kwantowa itd.

Fizyka kwantowa itd.

A właściwie to kawantowa grawitacja
Którą Penrose właśnie tworzy/udowadnia w sposób naukowy. Czyli kierunek pokrewny i związany z fizyka kwantową. Zaś w matematyce parkietaż
" który pokrywa płaszczyznę w sposób nieokresowy za pomocą jedynie dwu rodzajów "kafelków" " - Wikipedia.
Trochę zbyt naukowe

Trochę zbyt naukowe

czerwony trójkąt penrose'a, 'działa' dzięki perspektywie, jak się przyjrzy kolumnie to widać że jest "ścięta".
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie