Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Trolling policji
MrYeni • 2013-06-21, 20:56
Ostatnio mojemu ojcu wyszedł niezły trolling policjantów. Jechał jak zawsze bez zapiętych pasów i w pewnym momencie minął się z niebieskimi. Te cwaniaczki zauważyły, nawróciły (co tata zauważył i zapiął pasy) no i standardowo - kogucik, lizaczek i na przystanek zjazd. I tutaj rozmowa:
- Dzieńdobry, aspirant Józek Nowak komenda wojewódzka policji w Rzeszowie. Panie kierowco powodem kontroli jest brak zapiętych pasów.
- Ale jak to? Przecież mam zapięte.
- Panie kierowco, wraz z partnerem widzieliśmy że Pan nie miał, więc nie oszukujmy się.
- Panie władzo, ten samochód (a jest to praktycznie nowy samochód z 2012r. ) ma system który nie pozwala na zapłon bez zapiętych pasów. Zademonstruje.
I w tym momencie tata wypiął pas i bez naciśnięcia na sprzęgło kliknął guziczek START. Auto oczywiście nie odpaliło. Podejście drugie z zapiętym pasek. Wciśnięte sprzęgło, zapłon - samochód odpala.
- Widzi Pan?
Policjant nie wie co zrobić, zwątpił, szczena opadła.
- Proszę jechać, szerokości.

Także drodzy sadole, jak widać na naszym przykładzie, można łatwo wybrnąć z sytuacji gdy lubicie jeździć bez pasów w razie ewentualnej kontroli, choć apeluje - dbajcie o bezpieczeństwo i zapinajcie pasy!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
krakowiak69 2013-06-22, 8:31
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-22, 8:32 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-22, 8:38 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-22, 8:49
Zgłoś
krakowiak69 2013-06-22, 9:03
Najśmieszniejsze są stwierdzenia że "ja płacę, pan płaci za jego leczenie"... Płaci rząd, Ty nie masz pieniędzy - przynajmniej dopóki nie będzie jakiejś odpowiedzialności za zarządzanie budżetem. Gdyby to były moje pieniądze, to kazałbym zwrócić ministrom moją forsę wydaną na futra dla żon, bajońskie sumy 60 tys dziennie dla pracowników z nadzoru euro, itd. W zusie nic nie macie, bo to od dawna jest transfer na obecne emerytury a nie żadna składka, OFE już raz rozgrabione itd można wymieniać...
Śp. Margaret Tatcher powiedziała, że "ONI nie mają żadnych pieniędzy, to pieniądze podatnika" - założenie dobre, ale jakże nieprawdziwe w polskich realiach.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-22, 9:07 1
SZAJBAAA napisał/a:

Po pierwsze to po mieście należy jeździć z prędkością adekwatną do warunków! Czasami to 50 km/h jest za dużo a czasami można spokojnie 70 przejechać.

Ale ja się z Tobą zgadzam. Jak jest przelotowa trasa przez miasto to można przycisnąć bo raczej dziecko czy rowerzysta Ci nie wyskoczy. Problem w tym, że spora część nie odróżnia przelotówki od osiedlowej ulicy. I lata te 70, 100, 120 po ciasnych uliczkach w mieście, na osiedlu itp. To jest debilizm, a nie 70 km/h na szerokiej drodze z trzema pasami w każdym kierunku.

Jeśli chodzi o zapięte pasy, to tak jak napisałem, każdy niech decyduje za siebie. Ale jak ja jestem kierowcą to od każdego wymagam zapięcia pasów, bo nawet jak komuś jest niewygodnie, to ja nie mam zamiaru skończyć z wyrzutami sumienia. W moim aucie każdy pasy zapina. Bo ja prowadząc biorę na siebie odpowiedzialność za pasażerów. Co dzieje się w innych samochodach mnie nie obchodzi i w zasadzie nie powinno. To jest Twoje czy tam czyjeś życie i nie mi o tym decydować.

Więc naprawdę nie rozumiem spiny niektórych na te niezapinane przez kogoś pasy.
Zgłoś
zonk 2013-06-22, 9:19
@MrYeni, niech sobie robi co chce w sumie, ale sam apelujesz żeby zapinać pasy,a nie potrafisz swojego starego przypilnować żeby to zrobił.
Zgłoś
ellsworth 2013-06-22, 9:40
KlinikaAborcyjna napisał/a:

up
młody co masz taki ból dupy o te niezapięte pasy?
Niezapięcie pasów nie robi z nikogo pirata drogowego , no ale takie bałwany jak ty to chodziły by zimą w klapkach "kubota" gdyby przepisy drogowe tak kazały .

Nie robi pirata drogowego. Robi po prostu IMBECYLA.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-22, 9:52
powinna byc prosta zasada, nie masz zapietych pasow placisz w razie czego za swoje leczenie. bez obowiazku i nich kazdy decyduje za siebie
Zgłoś
!Timon 2013-06-22, 10:31
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-22, 10:40 1
Zgłoś
kenzol 2013-06-22, 10:56
Ale jaki trolling?? Twój ojciec po prostu udowodnił, że auto nie odpali bez zapiętych pasów. Udownodnił im że źle widzieli. Słyszałem że są takie mechanizmy w samochodach. Słyszałem, bo z doświadczenia tego nie wiem. Na auto z 2012 roku będzie mnie stać za 10 lat... ale wtedy to zabezpieczenie będzie pewnie zdemontowane w domowym warsztacie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-22, 11:03
Zgłoś
Empalarin 2013-06-22, 11:10

Ktoś jeszcze zamierza napisać, że motocykle nie mają pasów??
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-22, 11:10 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem