Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:51
Trud życia Pana Menela
konto usunięte • 2013-04-30, 22:57
Jeszcze ciepły autentyk:

Sytuacja dość typowa, parking pod Bezdomką, pakuję zakupy, Pan Menel rasy stacjonarnej podchodzi i zagaduje o grosze do bułki. Nie zastanawiając się, daję mu, licząc na spokój, a ten zaczął monolog rozżalonym głosem:
-Wie pan, jacy ludzie teraz są? Ja kulturalnie proszę o jakieś grosze, bo głodny jestem, a oni mi piwo dają. I co ja teraz mam zrobić?! (tu pokazuje na piwo w kieszeni). Muszę je wypić! A ja chciałem jeść, ludzie już tego nie rozumieją, tylko o piciu myślą!

I ja się pytam, jak tu żyć?
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-01, 12:06
Arch
Arch napisał/a:

Popularność i ilość piw zdobywają szczyty, gratuluję

Dzięki!

Swoją drogą, czy to nie jest przypadkiem hipokryzja? Jak masz do tego takie podejście, to tu nie wchodź, nikt Ci nie każe.

NSZowiec - dziękuję, że mnie uprzedziłeś w odpowiedzi!
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-01, 13:05
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ChipsuV 2013-05-01, 13:20
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-01, 13:28 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-01, 15:11
Jackyll, w dużej mierze zgadzam się z Tobą.
Często przechodzę przez dworzec w Krakowie, gdzie cudem jest przejście bez zaczepienia przez bezdomnego. Zwykle właśnie proszą o kupienie jedzenia, co daje dużo większą satysfakcję niż danie drobniaków. Ale gdy ktoś prosi o pieniądze i jasno mówi, że chodzi o piwo, to też daję kilka groszy. Dlaczego? Ano dlatego, że jak nie dam to i tak w jakiś sposób je dostanie (wiem to tak jak z wyborami, jak ja nie pójdę to nic się nie stanie), a przynajmniej ja mam spokój. Także dawanie też może być egoistyczne.
W ogóle temat meneli/żuli/bezdomnych jest ciężki, tym bardziej jeśli chodzi o dawanie im kasy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-01, 18:05
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-01, 18:13
Mówisz, że jest tu jakieś miejsce, gdzie menelom daje się 5zł ? Ciekawe...
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-01, 18:55 3
Cheburashek napisał/a:

Mówisz, że jest tu jakieś miejsce, gdzie menelom daje się 5zł ? Ciekawe...

Nie każdy zarabia 1500 netto, są ludzie co podjadą furą za 300 000zł, akurat kiedyś jeden menelik z którym miałem nieprzyjemność zamienienia paru zdań dostał paczkę Marlboro od typa, a to trochę więcej niż 5zł . Jak ktoś zarobi 1500zł to da 1zł, ktoś kto zarobi 3000 da 3zł, ktoś kto zarobi 6000zł da 10zł itd. teoretycznie. Dla każdego pieniądz ma inną wartość. Jak się dowiesz z czasem to są ludzie, którym szkoda wydać na imprezę 50zł, bo to po prostu kaska wywalona w błoto, zaś inny bez mrugnięcia okiem wysypie 500-1000zł żeby imprezkę zorganizować dla znajomych. To, że 5 osó z grona znajomych da 1-2zł to nie znaczy, że nie znajdzie się ktoś kto da 10-20zł.
Zgłoś
wilkson 2013-05-02, 13:23
Stoję z moją starą pod budą z zapiekankami, czekam na swoją kolej i podchodzi gość "Panie daj Pan do piwa", jako że się użerałem z ojcem alkoholikiem wiele lat nie dostał j**any ani grosza do alkoholu - ten na to "Taki Pan cwany to kup Pan hamburgera", tym sposobem wyje**ł mnie na 6 zł nie na 2...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem