Rozrywając kopertę wzdłuż sklejonych krawędzi można zauważyć niebieskie rozbłyski. To ciekawe i niewyjaśnione do końca zjawisko nosi nazwę tryboluminescencji. Eksperymentujcie w ciemnościach!
Otwieranie listów już nigdy nie będzie takie samo
pl.wikipedia.org/wiki/Tryboluminescencja
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2012-06-27, 1:01
No nie do konca dziala, bo moich rachunków nie da rady tak otworzyć, chyba używają mocniejszego kleju :/
mowa o kopertach których lizać nie trzeba.
Jeśli nikt tego nie wyjaśnił, i ja tego nie rozumiem, to musi być nadprzyrodzone. Nadprzyrodzone czyli boskie. Rozbłyski przy otwieraniu koperty są dowodem na istnienie Boga! Alleluja!
A jeśli ktoś kiedyś wyjaśni to zjawisko, to ogłosi się go heretykiem i czeka go kara śmierci.
konto usunięte
2012-06-27, 11:33
większość taśm klejących tak działa. Duct Tape, czyli zbrojona szara/srebrna taśma na pewno.
konto usunięte
2012-06-27, 11:41
hm a może rachunek za prąd?
konto usunięte
2012-06-27, 11:49
konto usunięte
2012-06-27, 12:05
konto usunięte
2012-06-27, 12:11
Może to sprawa tej kaczki w tle?
konto usunięte
2012-06-27, 13:21
Czy nie posądzą mnie o jakąś fobię, jeśli będę otwierał listy dopiero po zmroku i przy zgaszonym świetle?