👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Nie wiem jak wy ale z socjalizmu pamietam, ze kazdy pracowal, kazdy mial gdzie mieszkac, i nikt nie glodowal pomimo braku towarow w sklepach.

Kantinflas napisał/a:
Nie wiem jak wy ale z socjalizmu pamietam, ze kazdy pracowal, kazdy mial gdzie mieszkac, i nikt nie glodowal pomimo braku towarow w sklepach.
Skoro ten socjalizm był taki fajny to dlaczego upadł?!
Narzekasz na dzisiejszą władze i rozwiązania? Jeżeli tako o mam dla Ciebie wiadomość, dzisiaj jest źle ponieważ socjalizm dalej funkcjonuje, w postaci PKP, Poczty Polskiej, Systemu partyjnego, przymusowych socjalistycznych składek na emeryturę oraz służbę zdrowia, itd itp.
jeżeli już tak bardzo wielbisz socjalizm, to wyemigruj na Kubę, a jak kochasz Stalinizm, to Korea Północna to Twój raj na ziemi.

@szer.Lucjan; wiek 22. Co Ty pamiętasz?
@Hrodgar; Nie podoba się socjalizm? To wyemigruj.
@Hrodgar; Nie podoba się socjalizm? To wyemigruj.

Zaraz wyjdę na komucha i lewaka pewnie, ale, moim zdaniem, socjalizm był dobry, dopóki, dopóty nie przyszedł Stalin i go nie "udoskonalił"

To poczytaj o tym co robił Lenin.
I może najpierw w ogóle poczytaj socjalistów i zrozum o co naprawdę tam chodziło. Zaraz przestaniesz uważać, że był dobry.
I może najpierw w ogóle poczytaj socjalistów i zrozum o co naprawdę tam chodziło. Zaraz przestaniesz uważać, że był dobry.

Wszystkim, którzy narzekają na to jak wygląda dzisiejsza rzeczywistość, polecam sobie uwiadomić, że w czasach słusznie minionych za taki dowcip można by mieć poważne nieprzyjemności, a w stalinowskim ZSRR byłaby duża szansa na wygranie turnusu wypoczynkowego nad Kołymę, do Magadanu czy innego uzdrowiska

McBiggos napisał/a:
Zaraz wyjdę na komucha i lewaka pewnie, ale, moim zdaniem, socjalizm był dobry, dopóki, dopóty nie przyszedł Stalin i go nie "udoskonalił"
No pewnie! Za Lenina był to ustrój doskonały. Tylko wredne polactwo tego nie mogło zrozumieć i nie chciało puścić bratniej Armii Czerwonej niosącej na ustach (a może na bagnetach? co za różnica!) tego najlepszego z ustrojów dalej na zachód.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie