👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
17 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@maksymilian45
Z tego co kojarzę to wszystko ma być tępe, więc co najwyżej siniaki, zdarcia, itp, no i ból. Jeśli masz pecha to ci złamią kość od młota, kiśca czy czymś podobnym.
Z tego co kojarzę to wszystko ma być tępe, więc co najwyżej siniaki, zdarcia, itp, no i ból. Jeśli masz pecha to ci złamią kość od młota, kiśca czy czymś podobnym.
Sam za nastolatka się bawiłem amatorsko w takie rzeczy, mega zajawka a blizny zostały do teraz

maksymilian45 napisał/a:
coś ktoś wiecej o obrażeniach jakich tam można doznać?
Głównie stłuczenia. Teraz już są wymogi co do ochrony ciała. Na Wolinie zdarzało się kiedyś, że ktoś tracił palce

maksymilian45 napisał/a:
coś ktoś wiecej o obrażeniach jakich tam można doznać?
Na ogarniętym turnieju, gdzie są wysokie wymogi wobec sprzętu są to tylko siniaki, ewentualnie jakieś ogłuszenie kiedy niedoświadczony zawodnik wyłapie gilotynę-finiszera z halabardy (de facto ruch zakazany na większości imprez).
Na nieogarniętym turnieju (Pozdrawiam cieplutko wczesnych z Grzybowa!) można stracić zęby razem ze szczęką.
Zasadniczo broń ma być tępa, a pancerz ma dobrze chronić. Razem z przeszkoleniem jesteś bezpieczny.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem walk rycerskich w Polsce, oto kilka ciekawych drużyn:
Klub Sportowy Rycerz,
Legenda Północy,
Sierotki,
Jeżeli ktoś się zrazi cenami sprzętu, to niech sprawdzi drużyny z wcześniejszych wieków. Tam nie ma pełnych blach i jest taniej

Filmik z serii "Czemu kobiety żyją dłużej niż mężczyźni". Bo tylko faceci mogli wpaść na pomysł aby dla zabawi napieprzać się prawdziwymi mieczami i toporami xD
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie