Wspomnienia z Misia
Dzień dobry, cześć i czołem! Pytacie skąd się wziąłem?
Jestem wesoły Donek, marszałkiem zaś jest Bronek.
Zdrożała żywność, prąd i gaz,
za miesiąc zdrożeje jeszcze raz...
B................i
2012-11-10, 11:10
Bo ja jestem Bronek,
uświadom to sobie
podnoszę ceny aż włos jeży się na głowie
o rany rany
vat jest dziś wyj🤬y
Tu Sko Wi bez reszty od dany
przej🤬y budżet na Audi wydany
chyba od podatnika on był mi dany
p................z
2012-11-10, 11:29
@Johnnie
Ja p🤬le... Przecież PGNiG renegocjował tę umowę i zamiast 500 USD za 1000m^3 będą płacić ok 350 USD. W okolicach średniej z Zach. Europy.
s................r
2012-11-10, 12:16
O to że gaz potanieje należą się gratulacje dla pewnego prezydenta USA
oczywiście moher tego nie pojmię.
ale może ktoś to rozumie ?
m................t
2012-11-10, 12:23
^ Gdybyś pisał po polsku to może?
a................0
2012-11-10, 13:32
Ceny gazu być może nieznacznie nam spadną (bo to, że Gazprom dostanie mniej, nie znaczy, że my tę obniżkę odczujemy), być może nawet spadną znacznie. Tylko że co z tego, skoro od 2013 roku zacznie obowiązywać pakiet klimatyczny, co spowoduje wzrost cen energii elektrycznej o jakieś 30%, a więc wzrost cen wszystkich produktów.
@alan10
Dokładnie o tym mówiłem, ale widać jakie głupie mamy społeczeństwo. Wystarczy ogłosić obniżkę czegokolwiek i już się cieszą jak dzieci z lizaka.
d................9
2012-11-10, 14:16
Slonx napisał/a:
Tak, bo nie chodzi o to, kto rządzi, ale jak ten ktoś rządzi.
A inflacja jest taka przez podnoszenie płacy minimalnej i przez wysokie koszty pracy.
Kto by nie rządził, ceny negocjują za pośrednictwem Pawlaka. Ciekawe ile on z tego ma.
To bez znaczenia, która partia sejmowa jest przy władzy, wszystkie są takie same, więc przestańcie odwoływać się do PiSu, bo to bez sensu. To taka sama klika.
Skąd wiesz, że za pośrednictwem Pawlaka? A co do inflacji to jest naturalny proces(co wiecej jest nawet porządany na odpowiednio niskim poziomie)
T................2
2012-11-10, 14:59
Inflacja to taki 'naturalny' proces, tyle że zależny od tego ile pieniędzy postanowią dodrukować i wprowadzić do obiegu. Czyli znowu, obywatel wyrypany.
d................9
2012-11-10, 15:05
T34v2 napisał/a:
Inflacja to taki 'naturalny' proces, tyle że zależny od tego ile pieniędzy postanowią dodrukować i wprowadzić do obiegu. Czyli znowu, obywatel wyrypany.
Dodrukowywanie pieniędzy to tylko jedna z wielu przyczyn inflacji.
H................s
2012-11-10, 15:24
straatveger napisał/a:
Stare Bronek juz nie jest marszałszem
Dzięki za info
Tak czytam, i czytam Was, i czytam.. I się zastanawiam, jakby to było pięknie gdyby 3/4 tego kraju było premierami, prezydentami, ministrami. Od razu ludziom byłoby lepiej.
Nie ogarniam.
M................y
2012-11-12, 23:40
Gaz stanieje o złotówkę a cała reszta o 2 zł zdrożeje, 1 krok do przodu 3 kroki w tył.