fitzcarraldo napisał/a:
Echelon w przeciwieństwie do Ciebie mam prawo głosu.
el polaco - kolejny co to bzdury wygaduje, a potem po nim powtarzają. W Stanach kryzys wybuchł dlatego ponieważ państwo wydało (a dokładnie Clinton) ustawę o ochronie ludności kolorowej zaciągającej kredyty. W istocie ludzie zaciągali kredyty i ich nie spłacali. Banku zaczęły bankrutować, a państwo przeznaczać pieniądze na ich utrzymanie.
A i twierdzisz że bank nie ma wpływu na to komu daje pieniądze? Tak jak ja bym pożyczał kasę żulowi i liczył na to że mi odda. Jak się jest nastawionym na szybki i łatwy zysk i nie sprawdza się wydolności finansowej danego klienta to później są takie cyrki. :] A Clinton nakazał wszystkim czarnym dawać kredyty haha błazenada. Gdzie ty żyjesz mośku?

@fitzcarraldo - interwencja państwa w gospodarkę jako przyczyna wszelkich kryzysów jak ulał pasuje do wielkiego kryzysu z lat 30.

kubulek napisał/a:
@fitzcarraldo - interwencja państwa w gospodarkę jako przyczyna wszelkich kryzysów jak ulał pasuje do wielkiego kryzysu z lat 30.
![]()
A powiedz mi jak międzywojenne Niemcy tudzież III Rzesza wyszła z kryzysu co ? A zapomniałem przecież to zasługa wolnego rynku. Banki same się obronił.

Widzę Bronek też się załapał na reklamę xD czyżby zdobywał popularność ? xD

Panowie @all up: przestańcie proszę Was pisać tutaj o polityce i kłócić się o nią.
Jako osoba postronna jestem w stanie przyznać część racji obu stronom. Konflikt, jaki zawiązał się pomiędzy wami wskutek różnicy zdań nie wynika z tego, że każdy z was ma inną wiedzę, a z innego zdania politycznego.
Normalne, że będziecie się cytować nawzajem i próbować robić z siebie debili.
Nie zachowujcie się jak nasi rodzimi politycy. Pokażcie klasę i wróćcie do swoich zajęć, albo zapostujcie jakieś fajne cycki, albo trochę flaków na harda.
podpis użytkownika
No jak Pan Jezus powiedział?
każda dyskusja jest dobra, jeśli ma poziom. Wyzywanie się już niestety obniża walory takiej rozmowy - więc dyskutujcie sobie dalej, ale bez wyzwisk i innych takich
btw flak na hardzie to też dobry pomysl

btw flak na hardzie to też dobry pomysl
podpis użytkownika
Nie lubię hejterów. I trolli.
Polityczne p🤬lenie na sadisticu=więcej piw niż w browarze w Tychach.
podpis użytkownika

nawet sobie nie wyobrażasz ile oni w Tychach tego piwska mają

podpis użytkownika
Nie lubię hejterów. I trolli.
podsumuje wasze poglady polityczne tym ==>
tusk to peugeotem nie pojedzie - maybacha jakiegos czy mercedesa by wyklepal
i soundtrack jest przekozaczny

tusk to peugeotem nie pojedzie - maybacha jakiegos czy mercedesa by wyklepal
i soundtrack jest przekozaczny
Echelonie coś dla Ciebie, i innych ludzi którzy myślą, że pozjadali wszystkie rozumy w temacie ekonomii. Wykład bodajże z 2008 roku.
Podaję tytuł, żebyś zobaczył sobie wszystkie części:
Peter Schiff: Dlaczego kryzys nie powinien nikogo zaskoczyć?
Podaję tytuł, żebyś zobaczył sobie wszystkie części:
Peter Schiff: Dlaczego kryzys nie powinien nikogo zaskoczyć?
podpis użytkownika
wolnyateista.pl/index.php