Podczas bezowocnych poszukiwań pracy znalazłem takie tragikomiczne ogłoszenie:
Odzwierciedla doskonale intencje większości pracodawców.
Konto usunięte
2012-02-24, 11:08
To się nazywa praca - p🤬lę etat w Biedronce!
o coś dla mnie.
podpis użytkownika
Osama cie zajebie za robienie laski euro-c🤬lom
Konto usunięte
2012-02-24, 11:29
Wśród części społeczeństwa (czyli patologia społeczna, lenie, osoby z wykształceniem typu licencjat z politologii, osoby które nie mają pomysłu na coś kreatywnego w swoim życiu) w Polsce panuje przeświadczenie, że praca powinna sama zapukać do ich drzwi. Powinna być zajebista stawka za minimalny wysiłek i olewające podejście. A potem nagle się dorasta i trzeba zarobić na chleb. I wtedy takie oferty się pojawiają dla desperatów, które maksymalnie ich wykorzystują płacąc za to śmieszne pieniądze. Ale wiadomo, ich niepowodzenia życiowe i nieudolność zwalana jest na zły system i wszystko naokoło
Konto usunięte
2012-02-24, 11:45
Racja, ale chodzi o to, że 90% ofert jest dla desperatów i jeżeli nie jesteś jednym z nich to masz bardzo wąski wybór. Przeglądam takie portale po kilka godzin dziennie i ciężko znaleźć wartościowe ogłoszenie. Niestety nie mam dobrego wujka lub cioci co mi pracę załatwi, więc jestem skazany na ogłoszenia i wędrówkę po pracodawcach(co chyba samo w sobie daje do zrozumienia, że nie czekam aż praca do mnie przyjdzie). Jeszcze gorzej wypadają ogłoszenia, w których pracodawca proponuje przyzwoite warunki, a już na rozmowie lub(tym gorzej) po kilku miesiącach pracy dowiadujesz się jaka jest rzeczywistość. Można w ten sposób stracić naprawdę dużo czasu. I właśnie stąd ta cała frustracja.
Bo uczciwą pracą
ludzie zdrowie tracą.
P🤬dery a nie slavery. Piramid nie budowali niewolnicy, tylko wykwalifikowani pracownicy, którzy robili to za grube pieniądze. To była zbyt poważna robota żeby powierzać ją niewolnikom.
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Konto usunięte
2012-02-24, 21:33
@up
zlituj się. Myślisz, że wykwalifikowany robotnik wciągał ważące kilka ton bloki skalne i był poganiany batem? Faktycznie od projektowania samej budowli po plan dnia pracy, to robili wykwalifikowani ludzie, ale nie niewolnicy :/ Ci byli właśnie od budowania :/
Konto usunięte
2012-02-24, 22:16
przynajmniej człowiek daje miejsce pracy i zmniejsza bezrobocie w Polsce. Naszym krajanom wszystko złe i wszystko niedobrze-tylko zasiłki i biadolenie. A ruszyć to tłuste dupsko z tapczanu i do roboty ! 5 zloty na godzinkę to prawdziwy raj, pewna robota. Sam znam to z autopsji ponieważ zatrudniłem w ostatnim czasie 4 polskich nigga i chwalę sobie tą współprace
Konto usunięte
2012-02-24, 22:24
@Bambi
Znalazł się k🤬a mądry. Ja też przeglądam ogłoszenia i natrafiłem na jedno ciekawe. Recepcjonistka za 6 zł/h w Warszawie. Ja rozumiem, że żeby być recepcjonistką nie trzeba być geniuszem, no ale k🤬a bez przesady. Po pierwsze na to stanowisko nie można zatrudnić np. żula. Człowiek ma się kontaktować z klientem więc powinien w miarę wyglądać, umieć się wysłowić i często znać dobrze angielski. Po drugie, co to za stawka w stolicy kraju gdzie wszystko jest teraz drogie jak c🤬j. Jak z tego zrobić opłaty, nie mówiąc już o zakupach, nawet pierwszej potrzeby? Widziałem już mnóstwo żałosnych ogłoszeń od sk🤬ysynów, którzy chcą się dorobić kosztem innych. "Początkujący tłumacz na staż", czyli za darmo albo mała kasa i ten POCZĄTKUJĄCY tłumacz miał mieć min. 2 lata doświadczenia na podobnym stanowisku. Nie mówiąc już o bezpłatnych stażach co w szczególności dotyczy mediów (gazet, portali etc.). Ja wiem, że programista od ręki znajdzie świetną pracę, ale to nie znaczy, że każdy z innym wykształceniem to od razu idiota i nierób, więc nie p🤬l głupot. Nie wymagam, żeby na niższych stanowiskach płacili po 10 tys ma miesiąc, ale to co się teraz dzieje to już jest gruba przesada.
Konto usunięte
2012-02-24, 22:41
W końcu jakiś porządny pojazd po pracodawcach. Kto szuka pracy ten wie o co kaman. Takie rzeczy tylko w polsce
Konto usunięte
2012-02-24, 22:53
najbardziej rozp🤬alaja mnie komentarze dumnych pracujacych, ktorzy niemalze czuja sie zaszczyceni ze jebia za 8 zl - przy dobrych wiatrach. Trzeba sie szanowac, ja np ruszam dupe z domu kiedy wiem, ze zarobie na cos wiecej niz paczke sucharow
Konto usunięte
2012-02-25, 0:18
@up
Mnie najbardziej śmieszą komentarze "pracodawców", którzy się szczycą tym, że zatrudniają ludzi za 5 zł/h. Wielcy "biznesmeni". Zazwyczaj to właśnie są nieuki i analfabeci, którzy mają żyłkę...nie, nie do interesów...do kombinowania i/lub jakieś środki. Taka mentalność. Inteligenty człowiek rozumie, że jeśli będzie szanował pracownika i dobrze go traktował może na tym tylko zyskać. Pracownik będzie miał chęć do pracy, będzie szanował firmę, w której pracuje i będzie mu zależało na jej rozwoju. Ale nie, jak u nas uda się komuś zaj🤬 chociaż 5 zł kosztem innych to jest powód do dumy...
Konto usunięte
2012-02-25, 10:15
Nie znalazłeś tego, tylko sam napisałeś... c🤬jowe...
W Polsce po prostu ciezko znalezc dobra prace. Mam porownanie z praca za granica i wiem, ze w krajach "okrzeplego" kapitalizmu jest inne podejscie do pracownika. Zreszta Polska obecnie jest bardzo zlym krajem do zycia.
podpis użytkownika
Chciałbym rozeznać się w sobie, póki nie będzie za późno.