To było na prawde twarde lądowanie
niestety nie znalazłem szczegółów tego lądowania
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
to są testy lądujących autopilotów, bezzałogowe na szczęście, pod koniec lat 90tych sporo podobnych filmików naukowcy dostarczyli i dali sobie spokój, bo komputery po prostu liczyły za wolno. Dziś do tematu wraca Airbus, ale nie słyszałem o udanym autolądowaniu...
serczynski napisał/a:
Szczegóły pewnie się porozlatywały po całej płycie lotniska.
Ciekawe jak oni z takiej puszki zgadują, co pękło?
@nowynick hah, coś kolega trochę zacofany. Już od dawna samoloty potrafią same lądować w przypadku np. "całkowitego obumarcia załogi" za sprawą ILS-a
konto usunięte
2017-12-27, 17:38
@up tak, ale tylko ILS klasy IIIC, z tym że przyziemić musi człowiek, potem wyhamować, odwrócić ciąg, wcześniej wystawić spoilery. No i najważniejsze: włączyć światła lądowania, bo bez nich możesz na kilkaset godzin trafić na prawy fotel.
przecież to brzoza... -_-
serczynski napisał/a:
To było na prawde twarde lądowanie
Święty Mikołaj przyniósł Ci Internet na dyskietkach?
MajkelSrajkel napisał/a:
@up tak, ale tylko ILS klasy IIIC, z tym że przyziemić musi człowiek, potem wyhamować, odwrócić ciąg, wcześniej wystawić spoilery. No i najważniejsze: włączyć światła lądowania, bo bez nich możesz na kilkaset godzin trafić na prawy fotel.
I z tego co wiem pilot przede wszystkim musi "trafić" w wiązkę ILS
W dupie byliscie i gowno widzieliscie. Nie rozrozniacie czynnosci AUTOLAND od certyfikacji CAT ILS (samolotu, zalogi, lotniska, itd.). Jak doczytacie, to sie polapiecie ze AUTLOAND mozna i na CAT II robic. Kwestia DH.
Tak, jestem ekspertem.
Thesherk napisał/a:
@nowynick hah, coś kolega trochę zacofany. Już od dawna samoloty potrafią same lądować w przypadku np. "całkowitego obumarcia załogi" za sprawą ILS-a
ILS nie jest zupełnie bezobsługowe, poza tym lądowanie w czasie burzy czy silnych podmuchów powierzyłbyś ILS?
Kebab był tak ostry że aż dupsko urwało
konto usunięte
2017-12-28, 14:48
i pomyśleć że taka makieta przebiła WTC "na wylot" xD istne szaleństwo, jak misja Challenger w której zginęła załoga i po świecie chodzi 6 sobowtórów
konto usunięte
2017-12-28, 21:49
kukasz79 napisał/a:
W dupie byliscie i gowno widzieliscie. Nie rozrozniacie czynnosci AUTOLAND od certyfikacji CAT ILS (samolotu, zalogi, lotniska, itd.). Jak doczytacie, to sie polapiecie ze AUTLOAND mozna i na CAT II robic. Kwestia DH.
Tak, jestem ekspertem.
chyba u Ciebie na komputerze.
niech spróbuje z brzozą !