📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:11

Chyba wrzuciła sód (albo potas) do roztworu fenoloftaleiny. Z tym, że za duży kawałek na raz
Też robiłem takie błędy, ale mając 12 lat

Facetka nie podumala
Ogladajac sadzilem ze ja poparzy, bo czesto w reakcjach chemicznych wydzielane jest cieplo, ale wybuch mnie zaskoczyl

Ogladajac sadzilem ze ja poparzy, bo czesto w reakcjach chemicznych wydzielane jest cieplo, ale wybuch mnie zaskoczyl

Niech ktos wrzuci golego cyca czy kuciape by ratowac ten temat!

lokal.szczecin napisał/a:
Przecież masz tępą cipę.
lokal.szczecin napisał/a:
Brzuszek masz w gratisie.

Taki kawał sodu do zlewki (nazwa tego szkła) to koze uczeń zrobić, ale nie magister...
Pamiętaj chemiku młody, wlewaj zawsze wodę do kwasu XD
Co z jej ręką urwało dwa trzy palce a moze amputacja !!! Dajcie dalszą cześć tej lekcji zapamietamy ja na zawsze.
htp napisał/a:
Chyba wrzuciła sód (albo potas) do roztworu fenoloftaleiny. Z tym, że za duży kawałek na raz
Zawsze mnie zastanawiało czemu "nauczyciele" chemii popełniają takie błędy u mnie w szkole koleś strzelił próbówką w oczy pierwszej ławce, nawet jak na oko nie umieją ocenić dawki to użyli by wagi i obliczyli czy można tyle zmieszać na raz 30 lat żyje i jeszcze nic mi w ręce nie wybuchło a nie takie rzeczy sie nie mieszało

Jackofspam napisał/a:
Zawsze mnie zastanawiało czemu "nauczyciele" chemii popełniają takie błędy u mnie w szkole koleś strzelił próbówką w oczy pierwszej ławce, nawet jak na oko nie umieją ocenić dawki to użyli by wagi i obliczyli czy można tyle zmieszać na raz 30 lat żyje i jeszcze nic mi w ręce nie wybuchło a nie takie rzeczy sie nie mieszało No ale takich to nauczycieli mamy...
U ciebie to wszystko zawiodło w szkole. Nie tylko chemia.
Fenoloftaleina w zasadzie jak każda dziewczyna czerwieni się.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie