👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wyprowadzenie desek z parlamentu to wstęp do wyprowadzenia Watykanu z naszych kieszeni.
konkluzja jest prosta , rzad Rp od 1939 roku jest warta smiechu a nie merytorycznej dyskusji. macie rajc ,ale oni maja nas wszyscy w dupie

@harrownik ja głosowałem na Palikota. Przyjeżdżaj do mnie obrońco sukienkowców.

@sadystaxx i cała reszta antypalikotowców
Jestem "palikotowcem", skoro tak zaczęto nazywać ludzi, którzy ośmielili się zagłosować na co innego niż Pis/Po/Sld/Psl. Mam do powiedzenia tylko jedną rzecz a propos pieniędzy. Palikotowa partia była jedną z najoszczędniejszych w kampanii wyborczej - to raz. W przeliczeniu na głosy, jeden głos na RPP kosztował niecałą złotówkę, natomiast w SLD np., ok. kilkanaście zł - to dwa. A trzy powiedziała już za mnie Lady Bergamoth parę postów wyżej.
Jestem "palikotowcem", skoro tak zaczęto nazywać ludzi, którzy ośmielili się zagłosować na co innego niż Pis/Po/Sld/Psl. Mam do powiedzenia tylko jedną rzecz a propos pieniędzy. Palikotowa partia była jedną z najoszczędniejszych w kampanii wyborczej - to raz. W przeliczeniu na głosy, jeden głos na RPP kosztował niecałą złotówkę, natomiast w SLD np., ok. kilkanaście zł - to dwa. A trzy powiedziała już za mnie Lady Bergamoth parę postów wyżej.

Wytłumacz mi proszę gdzie tu dwulicowość? Szanował krzyż jako symbol narodowy, ale teraz kojarzy mu się z PISem i dlatego z nim walczy. Dla mnie ma to sens.

@sdt234 Ale akurat w tej walce chodzi o to, że teraz Palikot żądał wręcz usunięcia krzyża z Sejmu i innych instytucji, a kilka lat wstecz mówił o nim jako o symbole narodowym. Cóż, widać że chce przypodobać się młodym i mu to niestety wychodzi. Chociaż z drugiej strony może się opamięta troche i narobi szumu w Sejmie

@sdt234 A czy krzyż zmienił się pod względem symbolu ? Nie, przedstawia to samo. Jeśli znaczenie swastyki jako samego znaku byłoby tak samo rozumiane przed jak i po Hitlerze to uważałbym Twój przykład za dwulicowość.

No tak, ale krzyż dalej jest symbolem religijnym. Przecież nie jest logiem PiS-u, ani żadnej innej partii czy nie przedstawia danej osoby. A to, że ludzie kojarzą źle krzyż to już ich własna, prywatna sprawa, ale jego znaczenie się nie zmieniło.

@AmorPatriaeNostraLex Chyba mamy różne definicje słowa zmiana. Dla mnie jeżeli coś miał jedno znaczenie, a teraz ma dwa, to nastąpiła zmiana. Krzyż był symbolem religijnym a teraz jest symbolem religijnym i symbolem PISu. Oczywiście nieoficjalnym, ale takie budzi skojarzenia u części Polaków. Dlatego uważam, że trudno nazwać dwulicowym człowieka, który mówił w 2006 roku, że szanuje krzyż, a teraz mówi, że już nie szanuje, bo PIS sobie zrobił z niego nieformalny symbol.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie