📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:19

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Ciekawe jak nagłośnił gitarę
. Z tego co mi wiadomo "hammering" czy też po polsku "młotkowanie" (zamiennie stosowane z "tapping") sprawdza się wyłącznie w gitarach elektrycznych/elektroakustycznych czy też innych z dodatkowym wzmocnieniem dźwieku. Pudło rezonansowe nie jest w stanie dać tak głośnego, wyraźnego i czystego dźwięku

Faktycznie zajebisty jesteś. Poczytałbyś głębiej to byś wiedział o tym, że można łączyć gitary bezprzewodowo ze wzmacniaczem (co jest oczywiście ze względu na duże straty głupie).

Owszem można nagłaśniać bezprzewodwo. Ale bez przystawki pod strunami (przetwornikiem) nie ma szans. No chyba że znasz jakąś super technologie i potrafisz sie bez nich obyć to gratuluje
. Poza tym musiałbyś mieć podłączony do gitary nadajnik który wysłałby sygnał do pieca.
Także poczytaj sobie "głębiej"

Także poczytaj sobie "głębiej"

@up
A co Ty pedał jesteś że takie detale Cię ruszają w gościu?
Fajnie mu to wyszło, piwo.
A co Ty pedał jesteś że takie detale Cię ruszają w gościu?

Jestem ekspertem od gitar. Na akustycznej gitarze nie jest możliwe tak zagrać. On ja gra to tylko szarpie struny na progach gryfu, w rzeczywistości nie ważne gdzie szarpnie strunę jej dźwięk będzie taki sam.
Sprawa inaczej ma się w elektrycznej gdzie tam można uzyskać taki efekt naciskając na dany próg.
Sprawa inaczej ma się w elektrycznej gdzie tam można uzyskać taki efekt naciskając na dany próg.

Pewnie nagrał oddzielnie dźwięk gitary i obraz, chociaż wcale nie mówię, że nie potrafi tak zrobić.
nigdy chyba nie widzieliscie jak ktos gra tapping na zywo. wystarcza odpowiednio wypracowane palce. zauwazcie jak mocno uderza palcami o struny i macie odpowiedz.

@bartis w sumie to słyszę tam kostkę, ale nie jestem w temacie akustyków, bardziej w elektrykach.
@montrej a ty grałeś kiedykolwiek na gitarze dłużej niż 2 godziny?
@montrej a ty grałeś kiedykolwiek na gitarze dłużej niż 2 godziny?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie