Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Przed chwilą
Typowa przedstawicielka katolików
konto usunięte • 2013-02-04, 22:15
Moderacja usunęła bo nie było opisu filmu( ). Filmik obrazuje wiedzę typowej katoliczki, katolika również.

Tutaj całość:
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
oGOALoneYaYo 2013-02-05, 14:36 1
Arashel napisał/a:

A jesteś wstanie wskazać mi miejsca w Biblii które katolikowi nakazują robić to co robił Hitler? Czyli min. zabijanie(w tym katolików), okradanie, kłamanie etc.?

A gdzie szanowny Arashel w moim poście wyczytał, że Hitler był katolikiem? I pomijam fakt, że argument szanownego Arashela nawet gdyby miał się jakoś do tego co napisałem, jest po prostu gówniany.
Zgłoś
cys23 2013-02-05, 14:53
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-05, 15:06 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ssiruuvi 2013-02-05, 15:40 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-05, 15:45
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-05, 16:22 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-05, 16:26
Bezmózg nazywa innych bezmózgami? Niezły tupet chłopcze.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-05, 17:01
Bakkermman napisał/a:

Richard mam wrazenie to marionetka, nie wiem dla kogo pracuje, ale jak go widzę i pamiętam z discovery, którego już nie oglądam, to chyba jego jedynym zajęciem, za które pewnie mu płacono, było naśmiewanie się z wierzeń ludzi, nie podając przy tym żadnych ciekawych informacji czy danych wychodzących poza okres życia Pana Darwina.

Wnioskujesz to zapewne po kilkunastu filmikach na YT, nie czytając ani jednej książki Pana Richarda.
Kto przeczytał chociaż jedną książkę, nawet tą najbardziej znaną - Boga urojonego, dobrze wie, że gadasz głupoty.
Zgłoś
Sitwa8 2013-02-05, 17:40
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-05, 17:52
Zgłoś
Sitwa8 2013-02-05, 18:35
McMenel napisał/a:

Ohohoho. Widać jaki z ciebie katolik. Aby być zbawiony wg kanonu KRK musisz brać za pewnik to iż właśnie ten opłatek dosłownie zmienia się w ciało Jezusa. Nie metaforycznie. Na następnej religii w gimnazjum spytaj się katechety jak jest to ci odpowie. Dopiero protestantyzm ( z punktu widzenie KRK herezja ) wprowadza odstępstwo od tej reguły. Podobają mi się polscy katolicy którzy wierzą ale nie wiedzą w co.

Widzę, że trafiłem na członka "naukowej" inkwizycji o której tak trąbią ze zgrozą ateiści, co to chodzi po forach chce oświecać ludzi jako jedyny myślący. Religia jest czymś stworzonym dla każdego człowieka, dla myślącego i dla ćwoka. Ćwok weźmie dosłownie i będzie wierzył, że to ciało Chrystusa myślący widzi symbol i znaczenie w nim ukryte. A super ćwok zobaczy, że to symbol ale nie pojmie znaczenia i będzie się uważał za jedynego któremu się oczy otworzyły od 2000 lat. Bycie Katolikiem nie oznacza brania wszystkiego dosłownie, ale wyciągania wniosków i postępowania wobec swojego kodeksu moralnego jak najbardziej zbliżonego do modelu biblijnego. Gimnazjum skończyłem już dobre kilka lat temu, jak myślisz, że jesteś bardziej przekonujący pojechawszy komuś od gimbusów bez powodu to stawia cie w kiepskim świetle.
Zgłoś
ssiruuvi 2013-02-05, 19:01
McMenel napisał/a:

Na usta ciśnie się tylko jedno pytanie po co ?? Owszem jest stwórca wszystkiego nazywa się wszechświat i on jako taki jest stwórcą wszystkiego. Ale to nie wiara ale stwierdzenie faktu wszyscy jesteśmy częścią wszechświata i to jest nadrzędna istota po której nie ma nic innego.

no wiec po to, poniewaz czlowiek od zawsze musial sobie jakos tlumaczyc rzeczy ktorych nie rozumie.. a i owszem czlowiek wiele rzeczy nie rozumie i nie jest w stanie wytlumaczyc gdyz tak samo jak 3 tysiace lat temu burza byla gniewem bogow albo ich wojna i tak sobie tlumaczyli bo nie wiedzieli skad to sie bierze, tak teraz cuda i ufo czy inne dziwne "nadprzyrodzone" zjawisko, ktorego naukowcy nie potrafia wytlumaczyc, moga byc zupelnie normlanymi i naturalnymi rzeczami ale na razie jestesmy zbyt tempi zeby to ogarnac.. i tak powstaje wiara. tak bylo 10 tysiecy lat temu, teraz i pewnie bedzie za kolejne 10 tysiecy lat.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-05, 19:03
Gdzie znajdę całość tych wykładów/spotkań??
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-05, 19:28
Delfin napisał/a:

Gdzie znajdę całość tych wykładów/spotkań??

Całość znajdziesz na youtube pod nazwą Something From Nothing(Coś z niczego), z napisami nie wiem czy znajdziesz.
Zgłoś
MapleLeaf 2013-02-05, 20:26
Mam kilka pytań dotyczących religii.
Po co chodzić do kościoła w niedzielę? Przecież Bóg ma w niedzielę wolne i na pewno nie będzie słuchał żadnych modlitw. Ja na przykład nie znoszę, gdy ktoś do mnie w niedzielę wydzwania w sprawach zawodowych i to na dodatek przed południem. Przekładam sprawę na inny dzień, tłumacząc że właśnie ciężko skacowany zastanawiam się czy wstać i coś zjeść, czy jeszcze pospać.
Do czego w Wojsku Polskim jest kapelan i jak ma się jego praca do piątego przykazania? Wojskowa wersja dziesięciu przykazań jest zmodyfikowana? Zamiast nie zabijaj, jest na przykład: Pastuj buty i zapinaj guziki? Czy kapelan odwiedzający ciężko rannego w głowę żołnierza w szpitalu polowym, wspomina o nadstawieniu "drugiego policzka"?
Czy prawnicy zdają sobie sprawę z istnienia ósmego przykazania? Czy prokurator nie mając pewności co do winy podejrzanego może w ogóle postawić go w stan oskarżenia?
Po co w sejmie RP znajduje się kaplica i jak się mają odwiedzający ją wierni do siódmego i dziesiątego przykazania?
Wreszcie spowiedź. Czy gdy dopełnię pokuty (będącej generalnie karą) i otrzymam rozgrzeszenie, a spowiadałem się z czynów będących wykroczeniami, lub przestępstwami - to czy w myśl zasady ne bis in idem, uniknę kary wynikającej z ustaleń prawnych? To znaczy, czy jeśli wiem że fotoradar mnie sfotografował, to czy jak zatrzymam się przy najbliższym kościele i wyspowiadam się z łamania przepisów, odklepię kilka zdrowasiek i ojczenaszy, to mandat od ITD, który przyjdzie pocztą mogę uznać za niebyły?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem