📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:43
🔥
Zbyt pewny siebie agresor
- teraz popularne
🔥
Siedzą sobie w telefonach
- teraz popularne

smc napisał/a:
Nawet mnie to zaskoczyło.
Wyjeżdżał z prawej i miał pierwszeństwo!

Miał dobre 2m za bramą żeby stanąć, rozejrzeć się. Ale nie, tego można oczekiwać od kierowcy, a nie od pajaca w bmw

Wystarczy odrobinę nieostrożności, żeby dwa pedały się na siebie nadziały.
Niestety w tej sytuacji pierwszeństwo miał rowerzysta zgodnie z obowiązującymi przepisami. Nie mniej jak by jechał kulturalnie drogą/jezdnią to nie było by sytuacji, bo jak widać drogi dla rowerów prowadzone tam gdzie mamy wyjazdy z posesji są bardzo "bezpieczne"... Osobna sprawa to czy ten e-bajk był zgodny z przepisami patrz manetka i moc... jeżeli nie to dostał za swoje.
Za wolno jechał tym rowerem. To nie prędkość zabija, ale zbyt mała jej wartość.
Nic stereotypowego nie widzę, ale niestety błąd kierowcy BMW. Piesi też często dokonują wtargnięcia na ścieżkę rowerową. Mi się nie zdarzył, ale statystycznie błąd dość częsty.
Gdyby ten rowerzysta był szalony toby tam zrobił kołowrotek w powietrzu, wina samochodziarza ewidentna, jeśli nie ma widoczności przy wyjeździe to się zakłada lustro żeby widzieć czy coś jedzie po ścieżce rowerowej.
Prowadzenie ścieżek rowerowych tuż obok wyjazdów tak sie właśnie kończy. Jak masz jakiś płot i krzaki, to każdy wyjazd jest loterią.
[ Dodano: 2025-09-21, 16:40 ]
Jak się jedzie rowerem tuż przy wyjazdach, to się staje przed każdym i sprawdza czy nic nie jedzie.
[ Dodano: 2025-09-21, 16:40 ]
elim napisał/a:
Gdyby ten rowerzysta był szalony toby tam zrobił kołowrotek w powietrzu, wina samochodziarza ewidentna, jeśli nie ma widoczności przy wyjeździe to się zakłada lustro żeby widzieć czy coś jedzie po ścieżce rowerowej.
Jak się jedzie rowerem tuż przy wyjazdach, to się staje przed każdym i sprawdza czy nic nie jedzie.
mun66 napisał/a:
Prowadzenie ścieżek rowerowych tuż obok wyjazdów tak sie właśnie kończy. Jak masz jakiś płot i krzaki, to każdy wyjazd jest loterią.
A jak jedziesz autem to trzeba wypuścić przed sobą kolesia z chorągiewką żeby było bezpieczniej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie