U dentysty:
- Ile kosztuje ekstrakcja zęba?
- 50 PLN.
- 50 PLN za kilka minut pracy?!
- Mogę wyrywać powoli jeśli pan chce.
T................a
2012-10-15, 11:44
ekstrakcja... jakiego my tu górnolotnego słownictwa używamy. Kto tak k🤬a gada u dentysty?
n................2
2012-10-15, 11:53
@up Może miało byc "kastracja"?
U................4
2012-10-15, 12:05
ToPrzeciezJa napisał/a:
ekstrakcja... jakiego my tu górnolotnego słownictwa używamy. Kto tak k🤬a gada u dentysty?
Normalni ludzie ,którzy dbają o swoje uzębienie. Pewnie nawet nie wiesz kto to dentysta
Dla leniwych i schamiałych :
Wikipedia napisał/a:
Ekstrakcja zęba, usunięcie, pot. wyrwanie zęba – zabieg chirurgiczny polegający na usunięciu zęba z zębodołu przy użyciu odpowiedniego instrumentarium (kleszczy, dźwigni itp.). Zabieg wykonywany jest w znieczuleniu przy zachowaniu aseptyczności pola operacyjnego.
Wikipedia napisał/a:
Lekarz dentysta, stomatolog, pot. dentysta – osoba uprawniona do praktycznego stosowania wiedzy z zakresu stomatologii.
o................n
2012-10-15, 13:14
@up się nie wymądrzaj, bo każdy wie, że chodzi o wyrwanie zęba, koledze tylko chodziło o to, że niewiele osób pójdzie do dentysty i powie "ekstrakcja zęba", ale prędzej wyrwanie zęba lub usunięcie.
S................s
2012-10-18, 1:18
@UP on sie nie musi wymadrzac, po postach wielkich doktorow hab. na sadolu mozna latwo wywnioskowac ze taka osoba ledwo skonczyla podstawowke i proboje poprawic sobie tym samym samoocene.
M................a
2012-10-18, 12:53
Kiedy byłam u dentysty i spytał się, czego sobie życzę, odpowiedziałam mu, że chcę wyrwać zęba. Pouczył mnie, że wyrwać to można babci torebkę z ręki, a zęba to się usuwa.
d................n
2012-10-18, 14:04
k🤬a u mnie dzieczynki przy drodze tez biorą 50 zł za pare minut pracy, j🤬e!
j................s
2012-10-19, 21:04
@up
żal Ci z tego powodu?