Główna Poczekalnia (6) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
U Ortodonty
wowku • 2015-06-29, 16:05
Autentyk z dzisiaj. Noszę druty na stałe na zębach, więc siedzę sobie w kolejce do ortodonty i przyszło małżeństwo w wieku 30-40 lat. Żona narzekała na bolącą szczękę od takich gumek, które zaciskają. A mąż tak po cichu do lekarza:

- Panie doktorze, jakby Pan żonie założył jeszcze te mocniejsze gumki, żeby jeszcze trochę mniej mówiła
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-29, 16:37 2
Noś druty, będziesz trendy.
Zgłoś
wowku 2015-06-29, 21:31 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-29, 21:35 15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mygyry 2015-06-29, 22:03
Założy jej kiedyś gumkę na szyję, to w ogóle nie będzie się odzywać
Zgłoś
PhantomMask 2015-06-29, 22:09 1
O ho gimbaza z krzywym uzębieniem na sadola zawitała
Zgłoś
wowku 2015-06-29, 22:10 1
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-29, 22:16 60
Co jest niby złego w aparacie ortodontycznym? Ale życie tych męskich samców alfa sadistica musi być przykre ;/
Zgłoś
dawid9400 2015-06-29, 22:44 10
Zgłoś
Kivas 2015-06-29, 22:50 3
@up

Czegoś w końcu musieli się uczepić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-29, 23:10 1
Wałek. Jakbys nosił sam aparat stały to wiedziałbyś, że szczena może bolec co najwyżej od łuku (zbyt wygięty lub za mocny) a nie od gumek ktore tylko dodatkowo trzymają łuk w zatrzaskach kłamliwa szmato !
Zgłoś
Insaner 2015-06-29, 23:21 1
MarszaL95 napisał/a:

Co jest niby złego w aparacie ortodontycznym? Ale życie tych męskich samców alfa sadistica musi być przykre ;/

Nic, w niczym to nie przeszkadza, można wszystko jeść, a po zdjęciu ma się ładny uśmiech. Same plusy, poza horrendalnymi cenami. O ile kogoś na takie zabawy nie stać, to w pełni rozumiem krzywe zęby i nawet nie próbuję krytykować, ale jeśli ktoś ma pieniądze to nie wiem jak można mieć jakieś obiekcje przed ortodoncją.

SmukłaDziewica napisał/a:

Wałek. Jakbys nosił sam aparat stały to wiedziałbyś, że szczena może bolec co najwyżej od łuku (zbyt wygięty lub za mocny) a nie od gumek ktore tylko dodatkowo trzymają łuk w zatrzaskach kłamliwa szmato !

On miał na myśli gumki służące do wyciągania/wprowadzania zębów, przyczepiane dodatkowo tzw. wyciągi. "Tępa szmato"
Zgłoś
plokij12345 2015-06-29, 23:24
Zgłoś
Insaner 2015-06-29, 23:27
Zgłoś
plokij12345 2015-06-29, 23:34
Insaner napisał/a:

Inne moje pytanie - jaki związek z wieloletnim noszeniem aparatu ma rozszczepienie wargi? To defekt kosmetyczny i z tego co mi wiadomo to leczy się to operacyjnie, ale nie ma to większego wpływu na sam zgryz.

Nie dopisałem rozszczep wargi i podniebienia, na wysokości zęba dwójki miałem ubytek kości o szerokości 5mm
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem