Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Konto usunięte 2013-07-22, 12:53 8
Za Fakty i Mity zawsze Piwo.
Zgłoś
Hrodgar 2013-07-22, 12:56 87
Katolicy- stosy, czyli głównie okres późnego średniowiecza i renesansu.
Islam- bomby różnego rodzaju, czas teraźniejszy.
Ż🤬dzi- wszystkie środki, zawsze kiedy czują się silni.
Grekokatolicy- eksterminacja nie ukrainców, okres II WŚ.
Prawosławie- wojna bałkańska, czyli każdy zabijał każdego.

Podsumowując, inne religie są kilka wieków za katolikami, bo Ci dzisiaj nikogo za religię nie zabijają.

podpis użytkownika

Świat bez muzyki? To nie dla mnie.

"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Zgłoś
kickyourheadoff 2013-07-22, 14:38 1
@Hrodgar błąd, zabijają i to sporo katolików

przykład

lublin.com.pl/artykuly/pokaz/25499/syria,brutalne,morderstwo,ksiedza,i...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-07-22, 14:46 4
Kolejny ignorant, który uczy się historii z głupawych komiksów.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-07-22, 14:48
up. Wydaje mi się że koledze chodziło o to, że katolicy nikogo nie zabijają za religie, a nie że nikt nikogo za religie nie zabija. Co do linku to zwierzęta... A ogólnie rzecz biorąc to każda religia ma swoje ciemne karty ale niewiele z nich, niestety, potrafi przyjąć to na przysłowiową "klatę".
Zgłoś
Konto usunięte 2013-07-22, 14:48
@kickyourheadoff Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to, co napisał Hrodgar.
Zgłoś
croyna 2013-07-22, 14:49 8
to jest tak głupie, że ciężko to jakoś rozsądnie skomentować. co ma wspólnego
1. Bóg,
2. dana religia, jej dogmaty i doktryna oraz
3. ludzie, którzy ją źle rozumieją lub wykorzystują do polityki, zemsty i tak dalej?
idiota i ignorant jest autorem tego komiksu "i tyle w temacie".
Zgłoś
Konto usunięte 2013-07-22, 14:52
Przeciez to nie katole ich zabili lol
Krucjaty i palenia na stosie nie maja NIC wspolnego z religia chrzescijanska, moze ktos robil to pod szyldem religii wmawiajac sobie i innym ludziom ze to sluszne ale to łamanie podstawowych zasad i 5 przykazania "Nie zabijaj" jesli ktos ma problem z interpretacja tak prostego przekazu jak "nie zabijaj", "nie krzywdz innych", "badz dobrym czlowiekiem" to jest imbecylem i jakakolwiek religie by nie wyznawal, bedzie wypaczona w jego wykonaniu.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-07-22, 14:56
@croyna Numer 3 podpiera się w działaniach numerem 2, numer 2 określa cechy numeru 1. Fanatycy to wyjątki, choć trzeba przyznać że są wyznawcami "konkretnej" religii.
Zgłoś
JohnnyRocketfingers 2013-07-22, 14:57
"Strzeżcie się uczonych w Piśmie, którzy z upodobaniem chodzą w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w świątyniach i zaszczytne miejsca na ucztach. Objadają oni domy wdów i dla pozoru długo się modlą. Ci tym surowszy dostaną wyrok"- Łk 20

podpis użytkownika

...Niech staną zegary...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-07-22, 15:05 4
To, że ludzie są idiotami i swoje krwawe wybryki tłumaczyli religią i "w imię Boga" to jeszcze nie znaczy, że Bóg tak kazał (no chyba że Allah rzecz jasna, ale wszyscy się zgadzamy że Islam to nie jest nawet religia, a chory ustrój polityczny). Ja jestem wierząca i jakoś nie latam za innymi z maczetą i nie nabijam nikogo na pal. To raz, dwa, nie ma to jak porównywać średniowieczne palenia na stosie z II WŚ i teraźniejszą ciemnotą muzułmanów... Nie mam nic do ateistów, ale nie zwalajcie zła całego świata na religię, bo sama religia nie jest winna, winni są zawsze ludzie. A złym człowiekiem może być zarówno ateista jak i teista, nie ma co się oszukiwać.
Zgłoś
KebabRemover 2013-07-22, 15:12
Na wstępie napiszę, że jestem ateistą, nie wierzę w boga, nie chodzę do kościoła itp., ale k🤬a sposób po katolicku sięga średniowiecza! Po grekokatolicku z przed 70 lat i nie chodziło wtedy o religię a o wyj🤬ie Polaków z Ukrainy. Podczas gdy reszta jest z czasów współczesnych.
Ja p🤬lę jak już jechać po katolach to z sensem.
Równie dobrze można napisać "ale talibowie są silni, mają AK47 i rpg-7, w końcu islam, nie tak jak chrześcijaństwo, 1000 lat temu walczyli na miecze i łuki, zacofańcy"
Zgłoś
Konto usunięte 2013-07-22, 15:15
Jak to nie w zgodzie z Biblią? Wiesz, że w Biblii napisane jest "nie pozwolisz żyć czarownicy"? No i jak ma się to do "Nie zabijaj"? Albo "zabić wszystkich, bóg rozpozna swoich".
Zgłoś
Atreyu 2013-07-22, 15:24 1
Katolicy owszem, dziś nie zabijają - ale buchają wrogością nie mniejszą niż wielu radykałów islamskich. Katolicyzm to religia pokoju i miłości, tyle że większość katolików wyznaje co innego gdy spotka ż🤬da lub geja.

podpis użytkownika

...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie