Dzisiaj sejm odrzucił projekt uboju rytualnego, oznacza to że szmatogłowi nie będą mogli urządzać tutaj swojego uboju Halal, a żydzi nie będą robili szechity.
A................a
2013-07-12, 21:30
Brawo k🤬a , brawo .
Powiem Wam jak jest, bo interesuję się gospodarką , w związku z rodzinnymi tradycjami i przekazywaną działalnością. W dupie mają żydzi czy szmatogłowi to , czy kupią mięso od Czecha , Szweda czy Hiszpana wołowinę czy tam inne mięso obarczone ich standardami , halal itp.
Dla nas , Polaków to cios w ogólną gospodarkę gdyż Polskie mięso jest najbardziej cenionym w calej Europie , ba , może nawet i na świecie dlatego iż właśnie wykonujemy ubój rytualny, oraz bydło które przeznaczone jest na rzeź , nie jest karmione MĄCZKĄ KOSTNĄ która jest w UE legalna wszędzie prócz Polski właśnie. Czym jest mączka kostna, tu odsyłam do wikipedii.
Dążąc do sedna , stracimy ważny rynek zbytu , kwestią czasu są upadki ubojni a co za tym idzie potężne bezrobocie i nieopłacalność hodowli bydła mięsnego . Dotknie to wszystkich w kraju gdyż naturalnym następstwem tego będzie rzadkość towaru , a co za tym idzie wzrosną ceny , kiedy ceny wzrastają nasz rynek będzie musiał nastawić się na import . Import gorszej jakości towaru , oczywiście gorszej jakości , z państw ościennych ( Czechy , Niemcy )
Koło się zamyka.
@up - zakaz był od jakiegoś czasu. Tylko go podtrzymali. Gdzie to bezrobocie w sektorze mięsnym?
Są setki gałęzi gospodarki, dziesiątki tysięcy produktów eksportowych [i mięso dla żydów nie było największym] - Polska przez to nie upadnie.
O................p
2013-07-12, 21:54
Państwo nigdy nie będzie się rozwijać jeżeli rząd będzie się wtrącał życie prywatnych firm. W tej sprawie nie ma się z czego cieszyć bo jak ktoś wcześniej napisał wiele firm upadnie z powodu tej decyzji. Z drugiej strony może ludzie w końcu przestaną głosować na to złodziei.
c................s
2013-07-12, 22:03
Niebanalna napisał/a:
No tak, c🤬j z tym, że ludzie stracą pracę, że rolnicy stracą jakąś część dochodów, ważne, żeby biedne zwierzątka nie cierpiały.
Jacy ludzie stracą pracę debilko jak ten żydowsko-muzułmański rytuał nie był u nas legalny ? Co tatuś-wieśniak w PSL nie ma pieniędzy na wódę ? Tak ważne żaby zwierzęta bezsensownie nie cierpiały bo jakiś żydek czy kozojebca sobie obzdurał że muszą mieć poderżnięte gardło, żeby je można było wp🤬lić. Może jeszcze k🤬a zaczniemy wszystko koszerne robić dla pieniędzy ?
Mam nadzieje że zdechną z głodu
N................a
2013-07-12, 22:30
@2up
tak, nie ma.
Atreyu napisał/a:
@up - zakaz był od jakiegoś czasu. Tylko go podtrzymali. Gdzie to bezrobocie w sektorze mięsnym?
Są setki gałęzi gospodarki, dziesiątki tysięcy produktów eksportowych [i mięso dla żydów nie było największym] - Polska przez to nie upadnie.
Z jednej strony dlatego bo czekali na wynik ustawy i nie zaczęli zwalniać ludzi "na zaś" z drugiej dlatego, że rynek zawsze reaguje opóźnieniem a może po prostu mieli do tej pory ten zakaz w dupie?
podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.
Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Gówno wiesz, oznacza to że zamiast u nas kupią u Pepiczków i my dostaniemy kolejnego c🤬ja w dupę a oni swoją gospodarkę będą napędzać. Wystarczy wjechać do Czech i na każdym kroku widzi się jakąś fabrykę tylko w odróżnieniu od Polskich one dizałają...
I bardzo dobrze! Biznes biznesem, ale przede wszystkim trzeba kierować się CYWILIZOWANYMI zasadami, a nie jak jakieś dzikusy! Chcą kupić mięso? To niech kupią sobie przyrządzone po ludzku, a nie chcą to niech sp🤬alają do oszołomów co z wywieszonym jęzorem będą im robić koło dupy jak im zagrają!
D................N
2013-07-13, 0:07
przypomina mi sie firm "kariera nikodema dyzmy"
ktoś na tym dobrze zarobi
"ubuj rytualny" ktoś doj🤬 tytułem by poj🤬 ludziom w głowach że to niby modły jakieś są odprawiane ala satanistyczne obrzędy lub co innego ku czci allacha , nie wiem jak wam ale mi się to tak kojarzy , czyli przy mordestwie świnki świadkiem jest rabin i sprawdza czy świnka jest poświęcona ? o c🤬j chodzi?
Czy taki żyd jest w stanie poznac czy taki stek to rytualny czy nie ? jak dla mnie to jebac im na export padline nazwac ją "super ekstra koszerna czy tam rytualna de luxe" co jest prawdą świnka zdechła ze starości humanitarnie w domu starości dla świnek " to mógł by być hit exportowy - szczególnie dla ekologów i weganów " świnka przecież nie cierpiała miała szczęśliwe życie wp🤬lała wesoło pomyje i doczekała sie prawnuków
P................6
2013-07-13, 0:46
Masakra, ale każdy z was p🤬li od rzeczy.
1. PO głosowała za ubojem rytualnym, ale już się ktoś doj🤬, że Polska zniknie z mapy przez Rudego.
2. Jakby ustawa przeszła, to jechalibyście, że żydki i ciapaki będą sobie po swojemu krowy zabijać.
3. Zakaz jest od 01.01.2013 i zakłady jakoś nie upadły (zatrudnienie w nich się nie zmniejszyło).
4. Tylko procent gospodarstw zajmował się takim ubojem.
r................n
2013-07-13, 1:29
Najwięcej "posrało" się ludzi którzy gówno wiedzą o uboju zwierząt
d................o
2013-07-13, 9:28
Co wy p🤬licie? Żadne pieniądze nie są warte zadawania takich cierpień zwierzętom, przez to,że jakiś naćpany prorok( któremu spadł kamień z księżyca pod nogi) coś powiedział.
Czasami jak czytam komentarze to az dziw bierze jak wąskie spojrzenie ma opinia publiczna. Własnie oddalismy dobrze prosperujaca gałąż przemysłu Niemcą , Francuza i innym . Za darmo prezent od upadajacej Polski. Dziwie sie jak emocje w takich sprawach biora góre , te zwierzeta beda nadal ubijane w ten sposob tylko nie przez naszych przedsiebiorcow, czyli nic nie zyskuja organizacje ekologiczne absolutni nic. Poza tym ze PKB spadnie i ok 20000 ludzi moze stracic prace, pozatym tak znienawidzeni przez sadoli szmatoglowi i zydzi glodaowac raczej nie beda ... beda za to cierpiec Polskie rodziny i przedsiebiorcy ...BRAWO...!!! Swoja droga ciekaw jestem ilu z was widzialo kiedys jak sie ubija zwierzeta prądem po kilkanascie razy bo nie zawsze za pierwszym zdycha i jak wyglada uboj rytualny ,i jakie sa dowody ze wlasnie on przynosi cierpienie zwierzętom ??? Tak naprawde wypowiadacie sie w materi o ktorej nie macie pojecia
Oznacza to także że kilkaset lub kilka tysięcy ludzi straci pracę ale kij z tym bądźmy trendi.