Ćwiczenia służb na wypadek ataku zwierząt pustyni w Polsce
Dobry trening ale mało realistyczny nikt kozy nie gw🤬cił
dla urealnienia tej hipotetycznej sytuacji pozoranci nie powiń się myć przez co najmniej rok
Takie treningi wg mnie mało dają. Co z tego, że niby jest scenka, darcie mordy, ale jednak takim aktorem grającym imigranta nie można rzucić o glebę niczym tym brudnym ścierwem. Zauważcie, że służby na filmiku zachowują się tylko trochę lepiej od ich zachodnich odpowiedników.
Ale żenada!
Po za tym, brudasy w miej niż 20 to nawet na gw🤬t nie wychodzą.
mirkselv2 napisał/a:
Takie treningi wg mnie mało dają. Co z tego, że niby jest scenka, darcie mordy, ale jednak takim aktorem grającym imigranta nie można rzucić o glebę niczym tym brudnym ścierwem. Zauważcie, że służby na filmiku zachowują się tylko trochę lepiej od ich zachodnich odpowiedników.
Dają bardzo dużo. Testy współdziałania służb, testy łączności, procedur.
Wyobraź sobie że na dworcu działa poddodział SG, dowódca wzywa wsparcie - drużynę AGAT, do tego na terenie jest SOK. Trzeba mieć przećwiczoną łączność, żeby różne służby ze sobą współpracowały. Takie detale jak choćby wezwanie suk do wywiezienia zdymiarzy.
@up Jeżeli to nie jest akcja-niespodzianka i mają świadomość, że zaraz muszą wyruszyć do akcji, albo czekają za rogiem, to psu o kant dupy rozbić testy łączności i procedur.
podpis użytkownika
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.
Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Nieźle dają radę Sokiści
Eh k🤬a sadolowi eksperci od wszystkiego, ćwiczą-źle, nie ćwiczą-źle.
Eksperci od taktyki, logistyki, broni, ubioru, motoryzacji i brawurowej jazdy samochodem marki cinquecento.
Widać że wakacje.
Dość wierna rekonstrukcja. Stado osiłków, kilka kobiet i zero dzieci. Czyli jak w realu. Te mityczne "matki z dziećmi" serwowane przez szechterówkę, są tak samo prawdziwe, jak jednorożce. Aaa... I jeszcze lewaccy dziennikarze dokumentujący "brutalność policji".
krecikprecik
I jeszcze eksperci od cycków i masturbacji! Tego nie zapominaj!
podpis użytkownika
Rybka chwyciła spławik
Co to jest?
Zachowanie tych "uchodźców" jest bardzo podobne do zachowania
kiboli, więc polskie służby mają już procedury, wiedzą jak postępować.
To jakaś grupa rekonstrukcyjna? W każdym razie śmiesznie to wygląda.
Większym zagrożeniem jest terroryzm. Terrorysta wchodzi, robi swoje i odchodzi.
Terrorysta nie wykonuje kibolskich małpich okrzyków i dlatego jest skuteczny.
A ten filmik przywodzi na myśl to słynne malowanie kolorową kredą, tak wyśmiewane
w polskich prawilnych internetach
" Terrorysta wchodzi, robi swoje i odchodzi." - jak ich znam to raczej juz nie odchodzi
Czekaj, czekaj, czy oni właśnie k🤬a składają typa na torach? Hahahah ja, wiem, że pkp nie jeździ zbyt często ale no k🤬a bez przesady
mirkselv2 napisał/a:
Tu masz rzucanie o glebę i łapanie w siatkę
Bardzo dobrze, że ćwiczą jednak dla urealnienia powinni w rolę uchodźców zaangażować kibiców. Na bank by jakiegoś sebixa poniosła i wywiązała by się nap🤬lanka, która by bardzo urealnia poziom potencjalnego zagrożenia. Biorąc pod uwagę, że do Nowego Sącza mają dość blisko kibice z Krakowa, to i pewnie jakieś gadżety by w wagonach dla niech się poznajdowały a wtedy poziom odwzorowania warunków jak w zachodniej euroafryce, niemcy czy francja.