Cytat:
Do wypadku doszło w niedzielę około godziny 16:30 w Olecku na Placu Wolności. Kierujący samochodem osobowym marki Ford nie ustąpił pierwszeństwa 25-latkowi znajdującemu się na przejściu dla pieszych. Doszło do potrącenia mężczyzny.
W wyniku uderzenia mężczyzna doznał urazu głowy i został przetransportowany do szpitala w Ełku. Podczas wykonywanych czynności policjanci zatrzymali 36-latkowi prawo jazdy. Badanie alkomatem wykazało, że kierujący fordem był trzeźwy.
Źródło:
lublin112.pl
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Zawiodłeś mnie. Zawsze był Guangdong.
Najlepsza policja w kraju, nawet nie zdążył telefonu wyjąć i już byli na miejscu.
Co kieruje człowiekiem wchodzącym na pasy, po zmierzchu, przy ruchu JEDNEGO pojazdu na km^3? Tak ciężko poczekać? Po co się pchać przed ten samochód i powodować, że musiał hamować. Nie bronię kierowcy samochodu, bo wina bezsprzeczna, ale ja na prawdę wolałbym tam poczekać aż delikwent przejedzie, a nie ładować się praktycznie prosto pod koła.
konto usunięte
2018-11-28, 7:28
@up nie no proszę Cię. Gościu był na środku przejścia. Kierowca to bandyta i powinien iść do kryminału.
konto usunięte
2018-11-28, 20:10
@up kierowca miał czas zareagować, nie jechał szybko, mimo wszystko nie zatrzymał się i potrącił pieszego, wina 100% kierowcy.
Noc, czarna kurtka i jeb - wchodzenie prosto pod pędzący pojazd. Bez sensu.
nano50 napisał/a:
Noc, czarna kurtka i jeb - wchodzenie prosto pod pędzący pojazd. Bez sensu.
Dla mnie jako widza ma to jak najbardziej sens
konto usunięte
2018-11-28, 20:53
Sam się nieraz przekonałem na drodze, że odblask ratuje życie. Kosztuje max kilka złotych, można nabyć w kioskach, na stacjach paliw. Prawie nikt nie nosi po zmroku. Ubrany na czarno pieszy, w nocy i przy złych warunkach pogodowych jest ledwo widoczny. Nawet przy niskich prędkościach zauważa się go w ostatnim momencie. Odblask za to jest widoczny z ok. 150 metrów!
"Prawo o ruchu drogowym stanowi, że osoba poruszająca się po drodze, po zmierzchu, poza obszarem zabudowanym, jest zobowiązana używać elementów odblaskowych w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu."
źródło~http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/149998,Nosmy-odblaski-Zapewnia-nam-widocznosc-i-bezpieczenstwo.html
Oj Fantasmagorico, a gdzie Twoje białe wiersze...?