Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:09
Uczciwi Polacy z Birmingham
konto usunięte • 2012-12-11, 13:25
Znaleźli torbę z 200 tys. funtów ( ok 1 milion zlotych) w szybie wentylacyjnym luksusowego wieżowca i przekazali je policji. Uczciwi znalazcy to dwójka pracujących w Birmingham Polaków.
Polscy instalatorzy urządzeń chłodniczych pracowali przy podłączeniu klimatyzacji w najwyższym budynku Birmingham - Beetham Tower w centrum miasta. Wykonując prace na 26 piętrze, przez przypadek natknęli się na gotówkę i niezwłocznie dali znać policji.

Ta przeszukała pomieszczenia i zajęła je do czasu wyjaśnienia sprawy. Zarządzający Beetham Tower zakazali wykonawcom robót wchodzenia powyżej 25. piętra. - Może sądzą, że jest tam jeszcze więcej pieniędzy czekających na odkrycie - powiedział gazecie "Sunday Mercury" jeden robotników.

A nie wszyscy zachowaliby się tak uczciwie, jak pracownicy z Polski. - Gdybym znalazł 10 funtów, to bym pewnie zatrzymał dla siebie, dlatego nie wyobrażam sobie, co bym zrobił, gdyby nieoczekiwanie wpadło mi w ręce 200 tys. funtów - powiedział gazecie anonimowy rozmówca, który zna okoliczności znalezienia gotówki.

W oddanym do użytku niecałe dwa lata temu budynku Beetham Tower mieszczą się 152 luksusowe mieszkania, których cena sięga 250 tys. funtów, i hotel SAS Radisson z 218 pokojami.

A tak wygląda budynek gdzie znaleziono pieniadze

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-12-11, 13:33 2
co za idioci tego nie można skomentować inaczej
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 13:33 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 13:36
Pewnie to byli świadkowie Jehowy. Albo skończeni idioci.
Zgłoś
pakicito 2012-12-11, 13:43 38
Cytat:

Albo skończeni idioci.

ktoś kto chowa 200tys. funa na pewno dowiedziałby się gdzie ów Polacy, którzy pracowali w szybie, mieszkają i raczej nie prosiłby ich o oddanie kasy; oni po prostu znają realia i chcieli żyć
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 13:48 3
Ale kto tak naprawde wie ile znalezli Polacy sprytne bestie z pustymi rekami na pewno nie wyszli to nie w naszym stylu.... A reszte co nie dali rady skitrac to oddali
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 14:13
Jaaaaaaaasne - oddali kasę i wtedy huragan zabrał ich do krainy OZ
Zgłoś
Robajson 2012-12-11, 14:21
Typowa polska mentalność
Znalazłem to moje.

Żartowałem.Brał bym
Zgłoś
Anders Breivik 2012-12-11, 14:41
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 14:50
Robsajson napisał/a:

Typowa polska mentalność
Znalazłem to moje.

Żartowałem.Brał bym

Nie tylko polska: "Finders keepers, loosers sweepers"
Też bym brał
Zgłoś
Pasikoniol 2012-12-11, 17:18 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 18:01 1
to na pewno byli Polacy?
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 19:09 5
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 19:16
Zgłoś
Kine 2012-12-11, 19:18
Cytat:

nie rozumiem jak można oddać znaleziony hajs

I pewnie nigdy nie zrozumiesz.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem