Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
daniel1040 2025-06-15, 10:41 5
sothis napisał/a:

Hmm....
A Ty co potrafisz tak w sumie?

Zależnie z jakiej perspektywy mam odpowiedzieć - jeśli ogólnospołecznej to dość wiele, od rzeźbienia w drewnie po polowanie łukiem aż po murowanie czy sztuki walki.
Natomiast jeśli mam sam siebie ocenić to umiem niewiele, bardzo dużo mi brakuje i mam arkany wiedzy jeszcze do zdobycia.
Myślę że w tym właśnie tkwi cały szkopuł - do jakiego standardu samego siebie porównujesz - "Urodziłam się i mam waginę wiec wszystko mi się należy" dominuje w damskiej części populacji, nie bedę tutaj wchodził w elaboraty dlaczego taki jest stan rzeczy ale koniec końców baby same tego chciały nie rozumiejąc że z wolnoscią przychodzi też odpowiedzialność i wymagania. Przekonane o swoim ideale spotykają się z twardą rzeczywistoscią która to dość szybko weryfikuje.
Oczywiście nie wszystkie, mówimy tutaj większości.
Zgłoś
sothis 2025-06-15, 12:32
daniel1040 napisał/a:

Zależnie z jakiej perspektywy mam odpowiedzieć - jeśli ogólnospołecznej to dość wiele, od rzeźbienia w drewnie po polowanie łukiem aż po murowanie czy sztuki walki.
Natomiast jeśli mam sam siebie ocenić to umiem niewiele, bardzo dużo mi brakuje i mam arkany wiedzy jeszcze do zdobycia.
Myślę że w tym właśnie tkwi cały szkopuł - do jakiego standardu samego siebie porównujesz - "Urodziłam się i mam waginę wiec wszystko mi się należy" dominuje w damskiej części populacji, nie bedę tutaj wchodził w elaboraty dlaczego taki jest stan rzeczy ale koniec końców baby same tego chciały nie rozumiejąc że z wolnoscią przychodzi też odpowiedzialność i wymagania. Przekonane o swoim ideale spotykają się z twardą rzeczywistoscią która to dość szybko weryfikuje.
Oczywiście nie wszystkie, mówimy tutaj większości.

No ok, wybroniłeś się.
Pytałem, bo duża część przychodzących co pracy ludzi to tacy hm....średnio coś umieją, kreatywność też mają na poziomie zdechłego chomika.
A oczekiwania duże.
Pominąłem inwektywy, bo mnie to smuci i przeraża...

Kobitki niby też gówno umieją, ale ja nie traktuje ludzi równo, dziewczyny mają taryfę ulgową bo nie będę przecież wymagać od takiej tyle co od faceta.

Ale.
Dziewczyny nie są aż tak roszczeniowe, przynajmniej te u mnie w firmie. I maja mniejsze aspiracje....często przy tych samych, niskich kompetencjach.
Zgłoś
legionetrangere94 2025-06-15, 13:30
Velture napisał/a:

Ma c🤬ja to chłop a nie baba. Nie bądź taki nowoczesny.

A gdzie tu debilu napisałem że to baba ?
Zgłoś
jjzz26 2025-06-15, 16:19 3
daniel1040 napisał/a:

Im starszy jestem tym bardziej zauważam jakimi bezużytecznymi społecznymi pasożytami stały się baby - dosłownie nadają się tylko do bycia w domu i to tylko niektóre bo dla większości ugotowanie obiadu to wielki problem.

Normalna reakcja mężczyzny nie jakiegoś sojboja co życie zna z perspektywy damskiego pantofla pracując w jakimś urzędzie do spraw utrzymania kobiet czy starbuniu.
Zgłoś
neon 2025-06-15, 16:49 1
sothis napisał/a:

A Ty co potrafisz tak w sumie?

Więcej niż one. Zdziwiłbyś się ile z nich nie potrafi gotować ale do rządzenia to pierwsze.
Zgłoś
msaigone 2025-06-15, 18:02
@daniel1040:
Biorą przykład z ulepów takich jak danielek.
Zgłoś
daniel1040 2025-06-15, 18:10 1
msaigone napisał/a:

@:
Biorą przykład z ulepów takich jak danielek.

Ad personam i zero argumentów - dziękuję za potwierdzenie mojego komentarza.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-06-15, 18:47
420710247365 napisał/a:

No ciekawe użycie razem breszki do podważania i taranu do wyważania. Kobiety są cennym uzupełnieniem zespołu bo patrzą z innej perspektywy niż faceci.

Szkoda, że żadnego z tych narzędzi nie potrafią użyć
Zgłoś
Tomek_i_Przyjaciele 2025-06-15, 21:01 1
Police – miasto w północno-zachodniej Polsce.
Zgłoś
Kroki71 2025-06-17, 22:13
Tępe cipska i p🤬dereusz także niezbyt kumaty... I one mają chronić i bronić?
Zgłoś