Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:41
🔥 A masz! - teraz popularne
Ukraina
premium122 • 2013-12-05, 21:27

Żeby nie było, że sam obrazek to na marginesie dodam(chociaż co to kogo obchodzi), że byłem na początku listopada na ukrainie.
Jak się wsłuchać to bieda tam piszczy,wszystko jest skansenem i brzydko pachnie.Pociągi mają mimo , że z zewnatrz wyglądajace jeszcze jako tako to w srodku XIX wiek.
Na plus zaliczam niższe ceny(porzadny obiad w dobrej restauracji 10-15 zł,piwo tamże 4-5 zł,hotel 4 gwiazdkowy 70 zł,taxi przez pół miasta 5-7 zł,kurs busem 80 km - 8 zł,paczka marllboro - 5 zł) oraz atrakcyjne kobiety,miłych ludzi i fakt , że wszędzie można porozumieć się po polsku.
Jeżeli ktos chce poczuć to co czuja angole przyjeżdzający do Polski to polecam się wybrać.
Na koniec zacytuje słowa taksówkarza tamtejszego którego pytałem o opinie o Polakach " Polacy to bogaci ludzie".(nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać)

Ps
Na cmentarz Orląt można bez problemu dojechać tramwajem pod samo wejście, wstęp na cmentarz jednak płatny.
W razie utracenia orientacji można pytać śmiało tubylców o droge , możliwe jednak że sami pierwsi zagadają aby udzielić wskazówek.
Będąc we Lwowie wielokrotnie natkniemy się na innych "turystów" z Polski.
Zgłoś
Camel_06 2013-12-05, 21:44 9
Na Ukrainie jest fajnie. Byłem 2 lata temu, we Lwowie paczka fajek kosztowała 11 hrywien (wówczas jakieś 3,60 zł.), a litr nienajgorszej gorzały w sklepie 50 hrywien (16,50 zł.). Zajebista wycieczka, polecam tym co mają paszport. Aha, żeby nie było - miasto piękne, cmentarz Orląt obowiązkowo należy odwiedzić, ukrainki też fajne dupencje.
Zgłoś
ye-baka 2013-12-05, 22:51 3
Cennik taki szczegółowy podajesz. A ile za loda, anala albo piss?
Zgłoś
masaq 2013-12-05, 22:53
ukraina jest biedna, ale kijów jest bogatszy niż warszawa, poznań, łódź, kraków i trójmiasto razem wzięte - i piekniejszy

obiad w dobrej restauracji 15 zł ? chyba kpisz, albo jadasz na mega wioskach albo pod polska granicą - w kijowie bez 100 hrywien nie podchodź nawet do restauracji
Zgłoś
premium122 2013-12-06, 0:22
masaq napisał/a:

ukraina jest biedna, ale kijów jest bogatszy niż warszawa, poznań, łódź, kraków i trójmiasto razem wzięte - i piekniejszy

obiad w dobrej restauracji 15 zł ? chyba kpisz, albo jadasz na mega wioskach albo pod polska granicą - w kijowie bez 100 hrywien nie podchodź nawet do restauracji

100 hrywien to 36 zl.Dwa lata temu byłem w kijowie i tam faktycznie drożej - w końcu stolica.Za 200 hrywien można było sie najesc i napic do porzygu.W tym roku byłem we Lwowie i jadłem w normalnych restauracjach(standard jak na poznanskim starym rynku tylko lepsza obsluga) a nie w 5 gwiazdkowych hotelach i za 30-35 hrywien można było porządnie sie najeść (nie kebabem).
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-06, 12:10
Dąbrowska ? Nie sądziłem ,że ta piczka od programowania też rysuje...
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-06, 18:18
Po pierwsze pisz od razu, że byłeś we Lwowie, a nie na Ukrainie.
Po drugie Kijów taki tani nie jest, ale jedzenie za 100 hrywien? Co za burżuj?! No chyba, że za dwie osoby.
Znajdź hotel 4 gwiazdki w Kijowie lub Odessie za 70 zł... Chyba nie...
Zgłoś
moskalowy 2013-12-08, 0:57 20
Zgłoś
Sławihuj 2013-12-08, 1:19 1
@up

HAhahahahaha
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-08, 3:18 2
Szlag, Ukraina siedzi gołą dupą na ostrzu noża. Albo ich UE połknie, albo Rosja. Tak źle i tak niedobrze.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-08, 8:56
@moskalowy Z jakiego filmu ten GIF?
Zgłoś
extremetube 2013-12-08, 9:32
Lwów jest super, kto nie był niech jedzie!
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-08, 12:31 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-08, 13:07
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
masaq 2013-12-08, 14:31
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem