Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:23
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
~Henryk_Sprężyna 2019-04-21, 12:33 2
WeZr napisał/a:

Mieszkam na wsi . I mam wyj***ne na koścół, księży i dziada wiszącego na kiju. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora .

To tylko metafora, nie gniewaj się kolego.

podpis użytkownika

Jesteśmy zamknięci w labiryncie na trzecim piętrze instytutu badać entomologicznych im. Lorenza
Zgłoś
~Velture 2019-04-21, 12:56 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
emperorzbigniew 2019-04-21, 15:58 5
Chciałbym szanownym Panom dyskutującym przypomnieć, że to, że nie wiemy jak coś wytłumaczyć, nie musi oznaczać działania boga. Jest taka koncepcja boga luk pl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B3g_luk - pułapka, w którą wpada wiele osób.

Nie piszę przy tym czy (i jaki) bóg jest / nie ma, bo ten spór chyba jest nierozwiązany, natomiast w głowach ludzkich dzieją się bardzo ciekawe historie tylko dlatego, że ludzie chcą w coś wierzyć lub wybierają najprostszy rodzaj "racjonalizacji" - nie umiem wytłumaczyć = bóg. A kościół dodaje do tego jeszcze "tajemnicę wiary" i tak można sobie trwać przez lata w komforcie.

Jeszcze jedno - o śmierci trochę czytałem różnych dyskusji i podoba mi się punkt racjonalistów, którzy tłumaczą, że po co się martwić tym, co będzie później - przecież przed naszymi narodzinami (prawodpodobnie) nic nie było, nas nie było i nie odczuwaliśmy specjalnie dyskomfortu. Punkt przejścia między stanami jest jedynie niewygodny.

edit: Korzystając z okazji chciałem polecić: Christophera Hitchensa, Sama Harrisa oraz Richarda Dawkinsa. Na jutubie jest masa debat z udziałem tych panów i bardzo, ale to bardzo ciekawych stanowisk w nich zaprezentowanych. No i nasze rodzime forum racjonalista.pl.

A polecam to wszystko jako osoba, która po 10 latach w KK stwierdziła, że pytań bez odpowiedzi (lub bez logicznej odpowiedzi) jest za dużo i trzeba ich poszukać w inny sposób - na drodze logiki, faktów i merytorycznej dyskusji.
Zgłoś
Kontotylkonaharda 2020-11-14, 15:59
Ale jeblo
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem