-Tato a po co Polska należy do Unii Europejskiej?
-To proste synku, płacimy z budżetu Państwa 30 miliardów, oni wtedy rozdają te 20 miliardów, żeby ludzie mogli dostać te 10 miliardów, bo jak wiadomo 5 miliardów piechotą nie chodzi...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
vass
2012-11-24, 5:02
Polska jest akurat jednym z krajów, który dostaje o wiele więcej, niż wpłaca.
chyba już dostajemy mniej niż wpłacamy
Gdzieś czytałem, że przeciętny polak wpłaca do unii ~80 euro, a dostaje ~360 euro. Jest to oczywiście przeliczenie na każdego mieszkańca i nie jest to prosto do łapy tylko w formie dofinansowań.
Akurat na przynależności do unii jak na razie polska tylko korzysta, wystarczy obrócić się na pięcie i zobaczyć, że jakieś 90% inwestycji to dofinansowania.
konto usunięte
2012-11-24, 11:34
@teken no może nie 90 a max 85 ale masz rację
teken napisał/a:
Akurat na przynależności do unii jak na razie polska tylko korzysta
Polska może korzysta, ale Polacy nie...
Cytat:
Polska jest akurat jednym z krajów, który dostaje o wiele więcej, niż wpłaca.
papcio tusk ci tak powiedział?
konto usunięte
2012-11-24, 12:43
konto usunięte
2012-11-24, 12:52
kzm
2012-11-24, 12:56
Polaczkowatość wypływa na wierzch. Wam zawsze jest źle, ile by wam nie dawali.
W jednym z odcinków Młodzież Kontra, Marcin Chmielowski (KASE) powiedział otwarcie, że do UE już dopłacamy, czyli więcej tam kasy leci niż dostajemy...
konto usunięte
2012-11-24, 13:12
ta... moja uczelnia wybudowała nowy kampus tylko dlatego, że sprzedawała atrakcyjne grunty na ursynowie i wilanowie, Unia aby przeszkadza