Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:02
konto usunięte 2015-09-14, 19:00 3
też tak kiedyś przepuściłem pieszego
Zgłoś
WujekMajkel 2015-09-14, 19:22 8
Mokra nawierzchnia, tir o takiej masie ? Nie miał szans wyhamować.
Zgłoś
technokiller 2015-09-14, 20:52 15
Właśnie dlatego pierwszeństwo dla pieszych jest bzdurą. Pieszy powinien poczekać aż będzie wolne. Jak by tego uczyli wszędzie to by było mniej wypadków ! To tak samo jak by pieszy miał mieć pierwszeństwo przed pociągiem. Jaka to różnica wiele ton pociągu czy wiele ton ciężarówki czy innego samochodu...
Zgłoś
Pravicow 2015-09-14, 21:19 16
@UP Na kursach uczą, że przed przejściem należy zwolnić - nawet, gdy nikogo nie ma.
Gdyby tir się zastosował, nie byłoby problemu, więc morda.
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-14, 21:31 10
Nie miał szansy wyhamować, bo nie miał wyobraźni i nie zwolnił odpowiednio wcześniej przed przejściem dla pieszych, a powinien spodziewać się, że ktoś się zatrzyma. Od tego jest się kierowcą zawodowym, żeby mieć nieco większą wyobraźnię niż zwykli użytkownicy dróg.
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-14, 22:07 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
WalkingStephen 2015-09-15, 13:46 1
@Guzik coś w tym jest, będąc w Norwegii nie mogłem nadziwić się jak to norki stawały już przed przejściem jak jeszcze byłem od niego 5 metrów aby Cię przepuścić. Raz uświadczyłem śmiesznej sytuacji bo stałem i gadałem ze znajomym obok skrzyżowania na chodniku i koleś zatrzymał się, po czym patrzył z 20 sekund czy nie przechodzimy i pojechał dalej
Zgłoś
kam332 2015-09-15, 14:13
Bo przepuszczać pieszych to też trzeba umieć...
Zgłoś
RmX 2015-09-15, 14:17 1
technokiller napisał/a:

Właśnie dlatego pierwszeństwo dla pieszych jest bzdurą. Pieszy powinien poczekać aż będzie wolne. Jak by tego uczyli wszędzie to by było mniej wypadków ! To tak samo jak by pieszy miał mieć pierwszeństwo przed pociągiem. Jaka to różnica wiele ton pociągu czy wiele ton ciężarówki czy innego samochodu...

Może lepiej żebyś została w kuchni. Albo postała w środku miasta przed pasami w środku miasta.
Zgłoś
Ęriko De Skuczas Palabras 2015-09-15, 15:39
I kto tu jest winny? Gość przed TIRem musiał się zatrzymać, bo zrobił to ten z kamerką (przynajmniej wg. polskiego prawa).
Zgłoś
zyleczka 2015-09-15, 22:14
@up ten przed tirem już stał zanim z kamerką dojechał do przejścia.
A winny oczywiście kierowca tira.
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-16, 1:47 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem