📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:02

Mokra nawierzchnia, tir o takiej masie ? Nie miał szans wyhamować.
Właśnie dlatego pierwszeństwo dla pieszych jest bzdurą. Pieszy powinien poczekać aż będzie wolne. Jak by tego uczyli wszędzie to by było mniej wypadków ! To tak samo jak by pieszy miał mieć pierwszeństwo przed pociągiem. Jaka to różnica wiele ton pociągu czy wiele ton ciężarówki czy innego samochodu...
@UP Na kursach uczą, że przed przejściem należy zwolnić - nawet, gdy nikogo nie ma.
Gdyby tir się zastosował, nie byłoby problemu, więc morda.
Gdyby tir się zastosował, nie byłoby problemu, więc morda.

Nie miał szansy wyhamować, bo nie miał wyobraźni i nie zwolnił odpowiednio wcześniej przed przejściem dla pieszych, a powinien spodziewać się, że ktoś się zatrzyma. Od tego jest się kierowcą zawodowym, żeby mieć nieco większą wyobraźnię niż zwykli użytkownicy dróg.

@Guzik coś w tym jest, będąc w Norwegii nie mogłem nadziwić się jak to norki stawały już przed przejściem jak jeszcze byłem od niego 5 metrów aby Cię przepuścić. Raz uświadczyłem śmiesznej sytuacji bo stałem i gadałem ze znajomym obok skrzyżowania na chodniku i koleś zatrzymał się, po czym patrzył z 20 sekund czy nie przechodzimy i pojechał dalej

technokiller napisał/a:
Właśnie dlatego pierwszeństwo dla pieszych jest bzdurą. Pieszy powinien poczekać aż będzie wolne. Jak by tego uczyli wszędzie to by było mniej wypadków ! To tak samo jak by pieszy miał mieć pierwszeństwo przed pociągiem. Jaka to różnica wiele ton pociągu czy wiele ton ciężarówki czy innego samochodu...
Może lepiej żebyś została w kuchni. Albo postała w środku miasta przed pasami w środku miasta.
I kto tu jest winny? Gość przed TIRem musiał się zatrzymać, bo zrobił to ten z kamerką (przynajmniej wg. polskiego prawa).
@up ten przed tirem już stał zanim z kamerką dojechał do przejścia.
A winny oczywiście kierowca tira.
A winny oczywiście kierowca tira.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie