Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 10 minut temu
Urbex Opuszczona Słodownia EB
konto usunięte • 2015-06-15, 18:15
Pamiętacie piwo EB ? Które zresztą od jakiegoś czasu wraca do sklepów ? Poznajcie historię miejsca gdzie niegdyś je produkowano Obiekt, który kiedyś napędzał rozwój miasta, obecnie stoi opuszczony

Więcej zdjęć z budynku znajdziecie na naszej stronie albo FP do którego linku podać nie mogę ale zainteresowani na pewno znajdą
Sprawdź nasze inne eksploracje !
Pozdrawiam Opuszczone3city
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2015-06-15, 18:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-15, 18:44
Czemu Kolego uważasz że filmy tej tematyki nie powinny się znajdować na YT ? na jutubie jest miejsce dla wszystkich i dla różnej tematyki. Może kogoś to zainteresuje, ja osobiście lubię oglądać eksploracje innych ludzi.

A co do budynku to opuszczony już jest od bardzo dawna, niszczeje w oczach daje mu 2 lata i cały się zawali więc to ostatnie chwile aby go uwiecznić na filmie/zdjęciach.

Pozdrawiam
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-15, 21:15 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-15, 21:36
Było cały czas na rynku tylko nie polskim (było produkowane wyłącznie na rynki zagraniczne).

Zaś co do smaku- spróbowałem po "powrocie" EB. Smakuje takim samym szczochem jak przed "zniknięciem" więc jeśli komuś smakowało to nie będzie zawiedziony.
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-15, 22:13
Nie miałem jeszcze okazji próbować "nowego eb" Po samym Eb w budynku ostał się tylko duży logotyp na kominie
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-15, 23:43
Dexter37 napisał/a:

Było cały czas na rynku tylko nie polskim (było produkowane wyłącznie na rynki zagraniczne).

Zaś co do smaku- spróbowałem po "powrocie" EB. Smakuje takim samym szczochem jak przed "zniknięciem" więc jeśli komuś smakowało to nie będzie zawiedziony.

Ale nie tam produkowane, gdzie wcześniej. Po drugie, zadziwia mnie twoja logika. Wiesz, że to były szczyny i mimo wszystko kupiłeś te same szczyny. Coś mi tu masochizmem zalatuje.
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-16, 11:14
No i co, że nie tam?

No nie smakowało mi szczególnie EB ale czemu miał bym nie spróbować czegoś, co ostatnio piłem pewnie z 15 lat temu? Ciekawość zwyczajna.
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-16, 13:56
To trzeba było pić te przed 1998 rokiem. Ta data jest tu kluczowa.To było prawdziwe EB. To tak jakbyś napisał, że Kujawiak to wciąż Kujawiak. Czarny Specjal też ten sam.
Zgłoś
paradox- 2015-06-16, 15:56
Szczerze to powiem że wasze filmy, były by ok GDYBY ktoś próbował wyjaśnić co do czego a nie tylko muzyka w tle itd. Żadnego waszego odcinka nie obejrzałem dłużej niz 2-3 min, a inne filmiki Urbex odpalam i oglądam od początku do końca (np.; sietra)
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-16, 16:33
paradox-, Wiem, kolejne nagrania będą z komentarzem ( jeszcze jedno niestety będzie z muzyką bo jest już nagrane i czeka na złożenie). Dzięki za komentarz
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-16, 18:56
Większość tych słynnych dobrych rzeczy, które rzekomo takie wspaniałe były, potem okazywały się kiepskim towarem, a na fakt, że "takie dobre było" składało się kilka czynników - bieda w sklepach i brak porównania z innymi markami, nostalgia, młodość. Czy to Frugo, czy to 10,5 czy lody Bambino.

Prawda jest taka, że wiele produktów z tamtych czasów upadła tylko dlatego, że nie wytrzymały otwartej konkurencji z lepszymi smakowo i jakościowo produktami (ot, choćby Frugo - pomarańczowe smakuje jak multiwitamina, a kosztuje 3 razy drożej za litr).
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-16, 19:16
EB wcale nie było tanie. Można było kupić wiele piw tańszych. 10, 5 weszło dużo później jeśli mnie pamięć nie myli. I było właśnie prekursorem obecnych sików. O jakiej biedzie w sklepach w 1998 roku ty piszesz? Sukces Frugo jak i EB to przede wszystkim dobra reklama, sprawne działania marketingowe. Co do twojego przykładu z Frugo i multiwitaminą. Kup najtańszego energetyka z dyskontu, schłodź go i nie poczujesz różnicy między nim a Red Bullem (wielokrotnie droższym). Mimo to są tacy, co tylko Red Bull. A to już jest zwykły snobizm. Takich przykładów można by mnożyć wiele.
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-16, 22:49
Cytat:

To trzeba było pić te przed 1998 rokiem. Ta data jest tu kluczowa.To było prawdziwe EB.

Jasne. A jak Ci powiem, że piłem przed 98 również to się pewnie dowiem, że ze złej szklanki, dlatego po prostu nie smakowało tak wspaniale. Albo, że miało 7,5st C zamiast 6,5. Albo milion innych. Prawda jest taka, że może i się zepsuło ale nigdy nie było dobre. Taki dzisiejszy Harnaś albo Tatra- po co mam je kupować, skoro tak samo tani żubr jest od nich o wiele lepszy?
Zgłoś
konto usunięte 2015-06-17, 1:32
Ale dyskusja z tobą nie ma żadnego sensu. Mi przed 98 smakowało, później już nie. Była wyraźna zmiana w jakości. Wcześniej napisałeś, że piłeś to już po zmianie właściciela marki (2000 rok). Teraz twierdzisz, że wcześniej też piłeś. Czyli jednak masochizm, pić piwo które nie smakuje przez ponad 2 lata.
Po drugie widzę, że jesteś wybitnym fachowcem. Odróżniasz Żubra od Tatry. To ja za niski jestem na twe progi.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem