👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ta, ostatnio jak wracałem z Kołobrzegu do Warszawy to planowany przyjazd miałem na 17:25...o tej właśnie godzinie miałem dłuższą przerwę na stacji Poznań Główny >.<

Jeżdżę co jakiś czas TLK z Olsztyna do Szczecina ze stacji Oliwa do Słupska i z powrotem. wyjazd ze Słupska planowany 9:03, w Oliwie o 10:55, różnica to maks. 3min wg mojego zegarka, także spoko

Ja nie mialem zadnych nie milych sytuacji. Niewiem skad ten hejt.
Prawda jest taka że 2/3 krytykujących stan polskich kolei nie ma pojęcia jak to wygląda w praktyce.
Miła atmosfera, kawa, herbata, ciasteczko w cenie biletu - ba, nawet zdarza się że przychodzą by zebrać ew śmieci.
Moje w prawdzie niecodzienne ale częste podróże kończą się przeważnie w taki sposób że pociąg przyjeżdża przed czasem lub "spóźniony" o góra 3, 4 minuty.
Zalecam przejechać się gdzieś i sprawdzić na własnej skórze, ot chociażby za 30 zł nad Bałtyk.
Miła atmosfera, kawa, herbata, ciasteczko w cenie biletu - ba, nawet zdarza się że przychodzą by zebrać ew śmieci.
Moje w prawdzie niecodzienne ale częste podróże kończą się przeważnie w taki sposób że pociąg przyjeżdża przed czasem lub "spóźniony" o góra 3, 4 minuty.
Zalecam przejechać się gdzieś i sprawdzić na własnej skórze, ot chociażby za 30 zł nad Bałtyk.

mkcz napisał/a:
ot chociażby za 30 zł nad Bałtyk
Polecam się przejechać linią Łódź-Warszawa, w jakikolwiek dzień roboczy, w godzinach szczytu... Rano albo ok. 15-16...
ASAKKU napisał/a:
Polecam się przejechać linią Łódź-Warszawa, w jakikolwiek dzień roboczy, w godzinach szczytu... Rano albo ok. 15-16...
Łódź-Warszawa nie świadczy o stanie kolei w całej Polsce. Polska nie kręci się tylko wokół stolicy.
PKP to syf i mam wrażenie, że punktualne połączenia to wyjątki. Niektóre IC i może EC się na to łapią jak jeżdżą nimi posłowie. Podmiejskie linie to dalej w większości przypadków standard lat 80-tych XX wieku. Okna których nie można było zamknąć zimą nie dają otworzyć się latem, wszystko śmierdzi łącznie z pasażerami. Tłok w godzinach szczytu. Trochę lepsza (kulturalniejsza) obsługa, ale jak się trafią firmy zewnętrzne to dalej buraki jakich mało. Kiedyś jeździłem dużo na różnych liniach, teraz mniej (samochód), ale dobrze nie jest. 5-10 minut spóźnienia na 100 km to norma. Niby nie dużo, ale jak się ma skomunikowany PKS to już nie jest wesoło, bo on nie może czekać.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie