Tu gdzie mieszkam płacimy 4 zł od osoby za wywóz śmieci i zero problemu.
@Piter89ty
I dla ścignięcia tych 10% powstała ustawa która komplikuje życie 90% pozostałych. Wyśmienicie, oby tak dalej.
konto usunięte
2013-08-07, 18:31
Nie ma to jak system segregacji w Niemczech, za butelki i puszki jest normalny zwrot kasy, ludzie chętnie segregują bo na tym zyskują, a u nas wszystko zrobiono od dupy strony. Teraz zamiast zabierać śmieci 2x w tygodniu to sobie przyjadą raz i później przez cały tydzień rośnie góra syfu pod blokiem, a w dodatku płaci się więcej niż kiedyś.
Ja płace 14 zł na 120l worek na wszystko (czyli wszystko od traw po kupe) myśle sobie spoko to nie tak dużo w skali miesiąca (worki do segregowania śmieci są u mnie po 5-6zł ale jestem za leniwy żeby segregować). Ostatnio wracając z pracy, jadąc przez miejścowość Iwonicz widze śliczne wyukładane śmieci w workach do segregowania odpadów na plastiki, papier, odpady organiczne idt. jak JEDNA WIELKA ŚMIECIARA ładuje wszystko na siebie i miażdży. Więc pytam się po co KU**A ja różne rodzaje worków skoro i tak wszystko trafia do jednej śmieciarki i jest wyworzone na to samo wysypiskol.