👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jezdzilem metrem z miljon razy w Warszawie i Londynie ale nigdy nie widzialem drzew z okien. Robilem cos zle?

Niektóre linie metra (nie mylić z kolejkami miejskimi/podmiejskimi) w niektórych częściach trasy są odkryte a nawet mają stacje na powierzchni.
@up dokladnie :] no ale Smalec jak widac miljon razy jezdzil i nigdy nie widzial .........
ale fakt faktem pomylilem sie to jest pociag
ps. odkryta linia jest np czerwona i granatowa w londynie reszyt nie pamietam
ale fakt faktem pomylilem sie to jest pociag
ps. odkryta linia jest np czerwona i granatowa w londynie reszyt nie pamietam

Autorze, po pierwsze "złodziej" i
"cygan"
to jest jedno i to samo, a po drugie, mam nadzieję, że dając tytuł temu oto tematowi, miałeś na myśli "złodziei".

Komunikat powinien brzmieć "uwaga na cyganów i innych złodziei".

Dafid napisał/a:
"złodziei i cyganów" - masło maślane.
Niekoniecznie.
Bo kazdy cygan to zlodziej, ale nie kazdy zlodziej to cygan.
toastt napisał/a:
Autorze, po pierwsze "złodziej" i
"cygan"
to jest jedno i to samo, a po drugie, mam nadzieję, że dając tytuł temu oto tematowi, miałeś na myśli "złodziei".
fakt literowka

zlodziej-thief,stealer pickpoting gypsies-cyganie kieszonkowcy,tak w gwoli ścisłości.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie