📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:56

Smieszne, ale chodzi o to ze kiedys nie bylo tabletow, laptopow i pleja to co mieli robic siedzieli sobie i czytali te durne nie potrzebne nikomu lektory nie mowie ze wszystkie sa do bani ale poniekad tak jest np. Dziady, Wesele.
@adamus31,
idź, dobry człowieku, coś przeczytać. Tylko nie Wybiórczą!
idź, dobry człowieku, coś przeczytać. Tylko nie Wybiórczą!

Wizualnie film wygląda na powstały w latach osiemdziesiątych albo i wcześniej, to efekt zamierzony czy poziom naszej rodzimej kinematografii?

adamus31 napisał/a:
Smieszne, ale chodzi o to ze kiedys nie bylo tabletow, laptopow i pleja to co mieli robic siedzieli sobie i czytali te durne nie potrzebne nikomu lektory nie mowie ze wszystkie sa do bani ale poniekad tak jest np. Dziady, Wesele.
Wesele złą lekturą.

argoh napisał/a:
Wesele złą lekturą.
Obrazek
Bo lektury są złe. Po takie książki jak Pan Tadeusz, Dziady czy Wesele powinien człowiek sięgać sam, gdy zaczyna mieć przygotowanie historyczne i cokolwiek ogarniać. Ja na przykład sam sięgałem po PT w gimbazie, fajna książka, dobrze mi się ją czytało, ale nie ogarniałem. Czy dziadów już w ogóle. Szkoła nie przygotowała mnie do tych lektur.

adamus31 napisał/a:
To sa akurat 2 lektury, ktore powinienes przeczytac. Pomoga Ci zrozumiec jakie smutne moze byc zycie, kiedy twoj narod nie ma wlasnego panstwa. Czlowiek staje sie wdzieczny, ze nasi przodkowie wylali za nas krew i chwala im za to. CI ludzie to dla mnie prawdziwi bohaterowie i trzeba robic wszystko, zeby probowac im dorownac w cnocie i poswieceniu...
Wiecej kreatywnosci i pracy, a mniej konsumpcjonizmu adamus31...

Pieknie pojechal po nas (bo uznaje ze chodzi tu tez o moje pokolenie.
)

Avalanger napisał/a:
[color=white]I tak o ile
Pan Tadeusz , Przedwiośnie , Chłopi to dla mnie mistrzostwo, to Dziady? Wesele?
- Dziadowstwo!
Akurat "Chłopi", to druga (po "Lalce") najgorsza lektura jaką musiałem przeczytać. A jeśli idzie o naszego kochanego Adasia (nie tego od skoków) to zdecydowanie bardziej wolę jego mniej popularne dzieła, np. ballady.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie