Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:56
koło_zamachowe 2014-02-21, 21:11 17
czysta brudna prawda
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-21, 21:23 4
Smieszne, ale chodzi o to ze kiedys nie bylo tabletow, laptopow i pleja to co mieli robic siedzieli sobie i czytali te durne nie potrzebne nikomu lektory nie mowie ze wszystkie sa do bani ale poniekad tak jest np. Dziady, Wesele.
Zgłoś
Sledziu_w 2014-02-21, 21:25 4
@adamus31,
idź, dobry człowieku, coś przeczytać. Tylko nie Wybiórczą!
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-21, 21:40
Wizualnie film wygląda na powstały w latach osiemdziesiątych albo i wcześniej, to efekt zamierzony czy poziom naszej rodzimej kinematografii?
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-21, 21:40 1
adamus31 napisał/a:

Smieszne, ale chodzi o to ze kiedys nie bylo tabletow, laptopow i pleja to co mieli robic siedzieli sobie i czytali te durne nie potrzebne nikomu lektory nie mowie ze wszystkie sa do bani ale poniekad tak jest np. Dziady, Wesele.

Wesele złą lekturą.
Zgłoś
UBcjaPOLSKA 2014-02-21, 21:46 5
argoh napisał/a:

Wesele złą lekturą.
Obrazek

Bo lektury są złe. Po takie książki jak Pan Tadeusz, Dziady czy Wesele powinien człowiek sięgać sam, gdy zaczyna mieć przygotowanie historyczne i cokolwiek ogarniać. Ja na przykład sam sięgałem po PT w gimbazie, fajna książka, dobrze mi się ją czytało, ale nie ogarniałem. Czy dziadów już w ogóle. Szkoła nie przygotowała mnie do tych lektur.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-21, 22:19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-21, 22:19 1
adamus31 napisał/a:

To sa akurat 2 lektury, ktore powinienes przeczytac. Pomoga Ci zrozumiec jakie smutne moze byc zycie, kiedy twoj narod nie ma wlasnego panstwa. Czlowiek staje sie wdzieczny, ze nasi przodkowie wylali za nas krew i chwala im za to. CI ludzie to dla mnie prawdziwi bohaterowie i trzeba robic wszystko, zeby probowac im dorownac w cnocie i poswieceniu...

Wiecej kreatywnosci i pracy, a mniej konsumpcjonizmu adamus31...
Zgłoś
UBcjaPOLSKA 2014-02-21, 22:31 3
Z dupeczkami gadać Chyba konia walić do monitora.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-21, 22:32 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-21, 22:46
Zgłoś
NastyRascal 2014-02-21, 23:43
Pieknie pojechal po nas (bo uznaje ze chodzi tu tez o moje pokolenie. )
Zgłoś
Avalanger 2014-02-22, 12:45
Zgłoś
Winterstorm 2014-02-22, 13:23
Avalanger napisał/a:

[color=white]I tak o ile
Pan Tadeusz , Przedwiośnie , Chłopi to dla mnie mistrzostwo, to Dziady? Wesele?
- Dziadowstwo!

Akurat "Chłopi", to druga (po "Lalce") najgorsza lektura jaką musiałem przeczytać. A jeśli idzie o naszego kochanego Adasia (nie tego od skoków) to zdecydowanie bardziej wolę jego mniej popularne dzieła, np. ballady.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem