Januszu!, nie wyrzucaj czerstwego chleba.
1. Odkręć kran w zlewie i wsadź pod wodę (zimną lub ciepłą, to bez znaczenia) czerstwe pieczywo. Pozwól mu dobrze nasiąknąć. Koncentruj się głównie na zewnętrznej skórce, lecz jeśli woda dostanie się do środka, nic to nie szkodzi.
2. Nagrzej piekarnik do temperatury 150-160 stopni C, następnie umieść w nim namoczone pieczywo (bezpośrednio na kratę do pieczenia), trzymaj w piekarniku przez około 7 minut (jeśli pieczywo jest nasączone bardzo mocno pozostaw na około 10 minut).
3. Zauważ, jak woda z pieczywa przemienia się w parę wodną nawadniając je i powodując, że jest zupełnie jak nowe – wewnątrz miękkie, pokryte chrupiąca skórką. Smacznego!
Jeśli dla ciebie te trzy proste do bólu kroki to o trzy za dużo to zdychaj zachłanna k🤬o dla dobra ludzkości....
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tylko czekać jak zaczną pojawiać się w koszach kilogramy kaszy, mąki, makaronów zainfekowane robaczkami.
I do sklepu po następne zakupy...
konto usunięte
2020-03-21, 9:29
sposób spoko, ale wtedy taki chleb trzeba jeść od razu bo później pewnie będzie niejadalny
A jak krojony?
Chleb najlepiej zamrozić. Kupuję swojski duży chleb, nie w sklepie, bo tam ciężko o dobry chleb. Porcjuję, mrożę i mam świeżutki kiedy potrzebuję.
A to na zdjęciu to zwykły debilizm...
konto usunięte
2020-03-21, 10:12
no polactwo p🤬lone... kupują h🤬je, a potem nie jedzą. Ja swojemu staremu tłumacze " na c🤬j kupujesz ten chleb w foli zaj🤬y o 18stej z biedry, jak pod nochalem masz świeży o tej 5, 6 i 7mej???"
wytłumaczenie starego : " ten też jest świeży... "
op🤬li 5 kromek, a potem można tym nap🤬lać w wrony :/
Mój kuzyn z Krakowa zrobił sensowne zakupy na zapas i od Piątku lub Soboty siedzi w domu(wyrzucił tylko raz w nocy śmieci). Czy to sensowne? Z jego osiedla dwie nie mające ze sobą nic wspólnego osoby, mają koronawirusa, a wczoraj przynajmniej 4 razy byli pobierać wymazy. Ruch na klatkach jakby nic się nie działo.
chlebek można włożyć do zamrażarki i tak samo po wyciągnięciu jest świeżutki
sensualna napisał/a:
chlebek można włożyć do zamrażarki
To trzeba mieć w niej miejsce a nie 50 kg miecha...
Ja z czerstwego chleba najpierw robię "francuskie tosty". Dopiero po tym jak zostanie to daję moim kurkom. Nic się nie marnuje
a koszt zużycia wody i prądu wystarczy na zakup 3 bochenków.
Przeciez już od lat chleb nie czerstwieje a pleśnieje. Nie tylko chleb ale całe pieczywo...
htp
2020-03-21, 12:04
Karboksylator napisał/a:
a koszt zużycia wody i prądu wystarczy na zakup 3 bochenków.
Bardzo masz drogi prąd i wodę. Musisz się nie myć z oszczędności.