📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:50
🔥
Drift bmw po polsku
- teraz popularne

Jestem wierzący, ale gdy patrzę na tych napinaczy, którzy propagują cool ateizm, to tracę wiarę w człowieka.

Do użytkownika lelevel
Kolejny, który postuluje istnienie jakiegoś bytu i żąda obalania, tym razem duszy. Problem duszy w nauce to tzw. problem psychofizyczny i piękne rozwiązanie go zapostulował Pierce. Zatem poczytaj waść. Miłej lektury
Kolejny, który postuluje istnienie jakiegoś bytu i żąda obalania, tym razem duszy. Problem duszy w nauce to tzw. problem psychofizyczny i piękne rozwiązanie go zapostulował Pierce. Zatem poczytaj waść. Miłej lektury

i znowu wybucha wielka dyskusja na temat religii. wiara jest kwestią indywidualną. wiara, czyli przyjmowanie za prawdziwe rzeczy/wydarzenia/lidzi, których istnienia potwierdzć naukowo się nie da. nie pojmuję więc spiny o udawadnianie istnienia boga. nie wierzysz? więc jeśli ci udowodnią, że się mliłeś, a ty odczujesz wielką "skruchę" i nagle się nawrócisz to to jest obłuda i hipokryzja, a nie wyznanie.
co do "broniących" wyznania katolików poprzez wyzywanie innych, są po prostu beznaziejni i nie rozumieją założeń swojej religii (przysłowiowa miłość bliźniego, czy "nie wiedzą co czynią")
co do "broniących" wyznania katolików poprzez wyzywanie innych, są po prostu beznaziejni i nie rozumieją założeń swojej religii (przysłowiowa miłość bliźniego, czy "nie wiedzą co czynią")

W napisał/a:
i znowu wybucha wielka dyskusja na temat religii. wiara jest kwestią indywidualną. wiara, czyli przyjmowanie za prawdziwe rzeczy/wydarzenia/lidzi, których istnienia potwierdzć naukowo się nie da. nie pojmuję więc spiny o udawadnianie istnienia boga. nie wierzysz? więc jeśli ci udowodnią, że się mliłeś, a ty odczujesz wielką "skruchę" i nagle się nawrócisz to to jest obłuda i hipokryzja, a nie wyznanie.
mam dwa shifty na klawiaturze, więc proszę:

daję Ci jeden oto, stosuj go rozsądnie

Gwayhyr napisał/a:
[ciach]
Taki krótki kursik historii filozofii, epistemologii i logiki z mojej strony.
[ciach]
Z wieku i wypowiedzi wnioskuję, że jesteś studentem filozofii (A jak nie to pech, ale pewnie studiujesz coś pokrewnego). Dla Ciebie więc oto takie dwie "zagadki":
Kto to jest magister filozofii?
Dobrze wykształcony bezrobotny.
Kto to jest doktor filozofii?
Jeszcze lepiej wykształcony bezrobotny.
Jeśli jednak nie trafiłem w studia to trudno się mówi i "zagadka" nr 3:
Jaka jest różnica między filozofem z wykształcenia a filozofem domorosłym?
Taka jak różnica między astronomem i astrologiem.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie